Uitvaartkosten

Uitvaartkosten

Het komt nogal eens voor dat de nabestaanden na een overlijden schrikken van de rekening voor de uitvaartkosten. Wanneer blijkt dat de persoon die overleden is zich niet had verzekerd voor de uitvaartkosten, zullen de nabestaanden de rekening moeten voldoen. Vooral als je bedenkt dat een gemiddelde crematie of begrafenis tussen de 5000 en 7500 Euro kan kosten, begrijp je dat het voldoen van deze kosten nogal een aanslag kan zijn op het budget van de achterblijvers. Voorkom geldproblemen bij jouw nabestaanden door het een en ander goed te laten regelen. Het afsluiten van een goedkope verzekering voor de uitvaartkosten is zeker mogelijk. Hoe jonger jij de verzekering afsluit, des te lager is het bedrag dat je maandelijks zult moeten betalen.

De uitvaartkosten berekenen

Voor het berekenen van de uitvaartkosten heb je niet veel kennis nodig. In principe kun je snel een proefberekening maken met de tool op deze pagina. Ook kun je uiteraard zelf een optelsom maken. Het is handig om te weten dat de uitvaartkosten van een gemiddelde sobere crematie rond de 5000 Euro liggen. Wil je in Nederland worden begraven? Dan moet je denken aan uitvaartkosten rond de 7000 Euro. Met deze som worden de basisbehoeften gedekt van de uitvaart. Voorbeelden hiervan zijn de uitvaartverzorging, het vervoer, de koffie bij de ontvangst en het opbaren van de overledene (indien gewenst). Uiteraard kun je zelf ook bepaalde wensen toevoegen die moeten worden uitgevoerd. Natuurlijk zitten hier wel additionele uitvaartkosten aan vast.

Ontzorg je nabestaanden wat betreft jouw uitvaartkosten

Maak het voor je nabestaanden mogelijk om zonder zorgen over geld jouw uitvaart exact zo uit te voeren zoals jij dat hebt gewenst. Sluit bijvoorbeeld een natura pakketverzekering af, waarmee je tegen lage maandelijkse kosten verzekerd bent van een goede uitvaart. Bij deze verzekering wordt alles dat in jouw polis staat netjes uitgevoerd en hoeven de nabestaanden geen zorgen te hebben over het geld. Vanuit de verzekeraar worden de kosten voldaan. Ook is er vaak sprake van een vrij te besteden bedrag. Hiermee kan men zelfs bijvoorbeeld bloemen betalen, extra rouwkaarten verzenden of een maaltijd aanbieden aan de gasten.

Zorg nu voor een goede oplossing van jouw uitvaartkosten en biedt jezelf en je nabestaanden een gevoel van rust. De complete ontzorging van de achterblijvers door middel van een uitvaartverzekering is makkelijk en goedkoop. Bespreek met jouw nabestaandden wat je hebt geregeld. Na het afsluiten van je verzekering hoef je hier nooit meer bij stil te staan!

Rate this page
Kasper, Uitvaartverzekering expert