Is jouw begrafenis een feest? Bepaal jouw uitvaart zelf

uitvaartverzekeringBij het afsluiten van een uitvaartverzekering, of simpelweg wanneer je stil staat bij de toekomst, is het belangrijk om te bepalen hoe jij jouw uitvaart uitgevoerd wilt hebben. Natuurlijk is dit een zeer persoonlijke zaak. Kies jij voor een rustige aangelegenheid, met gepaste muziek en koffie? Of wil je jouw nabestaanden achterlaten met een indrukwekkende zelf gekozen film? Alles kan en mag, mits het uiteraard uitvoerbaar is.

Jouw begrafenis is jouw laatste boodschap

Je kunt een begrafenis of crematie, de uitvoer daarvan en een eventuele dienst, zien als een laatste boodschap aan jouw nabestaanden. Laat jij een persoonlijk bericht achter, bijvoorbeeld in de vorm van een biografisch verhaal dat voorgelezen wordt? Of kies je voor een feest, waarbij jouw leven wordt gevierd? Bij jouw uitvaartverzekeraar is het mogelijk om (bijvoorbeeld digitaal) vast te leggen wat er uitgevoerd moet worden. Zo kun je op basis van de verwachte kosten zorgen dat er een knallend feest gevierd kan worden, waarbij de nabestaanden jouw leven op een gepaste manier kunnen afsluiten. Jouw as kan zelfs letterlijk de lucht in gaan aan het einde van het feest, met bijzonder vuurwerk! Schakel een goede DJ in, kies voor een mooie locatie en laat jouw leven vieren. Bij het afsluiten van jouw uitvaartverzekering kun je alles exact laten vastleggen.

Verschillende culturen en invullingen van een uitvaart

In veel culturen is het heel gepast dat de nabestaanden na de uitvaart samenkomen en met eten en een drankje het leven van de dierbare herinneren. We zijn vaak niet goed op de hoogte van de vele mogelijkheden die er zijn wat betreft de invulling van de uitvaart. Schroom niet om jouw wensen te bespreken met jouw uitvaartverzekeraar en je dierbaren. Zo weet je zeker dat jouw geliefden niet met koffie en cake, maar met een knallend feest, jouw leven kunnen afsluiten op jouw persoonlijke manier.

 

5/5 - (3 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

Plaats een reactie