Rotterdam zoekt locatie voor Islamitische en Hindoestaanse uitvaartplaats

Rotterdam zoekt locaties voor islamitische- en hindoestaanse begraafplaats
Rotterdam zoekt locaties voor islamitische en hindoestaanse begraafplaats

Rotterdam zoekt locatie voor Islamitische en Hindoestaanse uitvaartplaats. Sterker nog, de gemeente heeft in dat kader al twee locaties op het oog. Er wordt een haalbaarheidsonderzoek naar beide locaties gedaan. De uitkomsten daarvan moeten in 2021 bekend zijn.

Rotterdam zoekt locatie, wethouder zeer enthousiast

De locaties zijn naar voren geschoven door de taskforce ‘Begraven en Cremeren voor alle Rotterdammers’. De taskforce weet dat er in Rotterdam grote behoefte bestaat aan zowel een islamitische en een hindoestaanse begraafplaats. In de taskforce zitten mensen van de gemeente Rotterdam. Die worden ondersteund door mensen met verschillende religieuze achtergronden.

‘In Rotterdam moet iedereen een laatst rustplaats kunnen vinden’

Wethouder Bert Wijbenga van de gemeente Rotterdam is in elk geval erg enthousiast over het werk van de taskforce. ‘In Rotterdam moet iedereen een laatste rustplaats kunnen vinden’, liet hij weten. Er moet ruimte zijn om een uitvaart te houden conform de eigen cultuur, traditie en gebruiken.’ De taskforce heeft voor de aanleg van een islamitische begraafplaats een locatie aan de Maeterlinckweg in Rotterdam-Zuid op het oog. Met een initiatiefgroep worden de mogelijkheden die daar zijn nader onderzocht.

Begraafplaats voor de hindoegemeenschap en de Liberaal Joodse Gemeenschap

Ondertussen is ook een potentiele locatie gevonden voor een begraafplaats voor de hindoegemeenschap en de Liberaal Joodse gemeenschap in Rotterdam. Dat viel nog niet mee. Een van de wensen is bijvoorbeeld een plek in de directe nabijheid van stromend water. Voorts willen ze ongestoord een uitvaart kunnen organiseren. Deze begraafplaats moet eventueel komen in de buurt van de Delftse Schie, bij begraafplaats Hofwijk. In het eerste kwartaal van 2021 moet duidelijk zijn of deze locatie ook daadwerkelijk haalbaar is.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie