Uitvaart Robby Soekatma, Javaans muziekicoon is overleden

Uitvaart Robby Soekatma
uitvaart Robby Soekatma

Robby Soekatma is niet meer. Hij blies vannacht in zijn huis in Koewarasan in Suriname zijn laatste adem uit. De zanger was al geruime tijd ziek. Hij leed aan een leveraandoening en mocht slechts 55 jaar oud worden.

Soekatma maakte in 55 jaar een onuitwisbare indruk

Soekatma overleed vandaag om 03.00 uur en nu al heeft zijn dood voor heel veel verdrietige mensen gezorgd. Hoewel hij dus veel te kort in ons midden was, maakte hij in die periode een onuitwisbare indruk. Soekatma was een singer/songwriter met een stem die werkelijk iedereen betoverde. Niet voor niets werd hij ook wel ’the man with the golden voice’ genoemd. Hij vierde niet alleen successen in Suriname. Ook in Nederland scoorden zijn singels en albums uitstekend. Speciaal wel het nummer ‘Lieveling’.

De muziek wordt omschreven als tijdloos

De meest bekende nummers van Robby Soekatma waren wel Bribi mi, Boeng libi en Lieveling. Bekend album van Soekatma was het album Dhonghustie. Kenners typeren de muziek van Soekatma als tijdloos. Daarmee zal hij ondanks zijn veel te vroege overlijden voor altijd herinnerd blijven, zijn unieke stemgeluid in het bijzonder.

Heb jij ook zo genoten van de muziek van Robby Soekatma? Of heb je een speiale herinnering aan de zanger? Deel ze hier met ons, zoals je hier ook condoleances over kunt brengen aan de nabestaanden (onderaan de pagina).

Rate this post
Redactie

2 gedachten over “Uitvaart Robby Soekatma, Javaans muziekicoon is overleden”

Plaats een reactie