Prijsverschillen en afname aanbod uitvaartverzekeringen baren zorgen

DELA

Prijsverschillen en afname aanbod uitvaartverzekeringen baren zorgen. Volgens Kassa zijn de zorgen die ontstaan zijn over de prijsverschillen tussen de verschillende uitvaartverzekeringen en de afname van het aanbod uitvaartverzekeringen terecht. Kassa stelt dat het aantal uitvaartverzekeringen minder wordt, zeker nu DELA concurrent Yarden over gaat nemen.

Prijsverschillen en afname aanbod uitvaartverzekeringen baren zorgen

Kassa stelt dat de premies tussen de verzekeringen steeds groter worden. De tarieven van een aantal uitvaartverzekeringen is onderzocht, waarbij een persoon van 35 jaar met een levensverwachting van tot 80 jaar zich wil gaan verzekeren. Bij de gehele looptijd van 45 jaar, kan dan een prijsverschil ontstaan van 2425 euro.

Uitvaartbranche krijgt rapportcijfer 8 van de consument

Dat verschil staat voor een verschil van 54 euro per jaar en 4,50 euro per maand. Bij deze berekening is uitgegaan van een verzekerd bedrag van 7000 euro. Overigens kan tegenwoordig al een uitvaart verzorgd worden vanaf een bedrag van 1500 euro. Overigens blijkt uit onderzoek van de overheid dat de consument tevreden is over de uitvaartbranche . De consument plakt er het stempel ‘zeer goed’ op. De uitvaartbranche krijgt een 8 als rapportcijfer. Het onderzoek was een initiatief van minister Ollongren die dat deed vooruitlopend op de nieuwe Uitvaartwet die er lijkt te komen.


5/5 - (1 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie