Mogelijk Islamitische begraafplaats in Den Bosch

islamitische begraafplaats

Groen Links en de PVDA  zijn net als een aantal uitvaartverzekeraars enthousiast over mogelijke plannen om een Islamitische  begraafplaats in Den Bosch op te richten.  Sterker nog, de politieke partijen willen dat de gemeente helpt bij de realisatie van een dergelijke begraafplaats in de stad.

Is al een kleine Islamitische begraafplaats  in Rosmalen

Het maakt de politiek niet uit of er een gemeentelijke of een particuliere begraafplaats komt in Den Bosch. Overigens is het een plicht van de gemeente om  ook niet-moslims de kans te bieden op eeuwige grafrust, iets dat verplicht is bij een Islamitische begraafplaats. Overigens is er in Rosmalen al een Islamitisch deel  gereserveerd op de begraafplaats aan de Oude Baan. Nabestaanden moeten daar echter de grafrechten eens per zoveel jaar verlengen.

Wederopstanding op de Dag des Oordeels

Een Islamitische begraafplaats moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De graven moeten zo zijn geplaatst dat de overledenen altijd op de rechterzijde met het hoofd richting Mekka ligt. Ook moet sprake zijn van eeuwige grafrust op deze begraafplaats. Van ruiming mag nooit sprake zijn. Dit heeft alles te maken met de wederopstanding op de Dag des Oordeels.

Ondertussen bieden meer en meer verzekeraars een speciale Islamitische uitvaartverzekering aan. Interessant om ook dat aanbod in de gaten  te houden en met elkaar te vergelijken.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie