Monuta helpt bij ontwerpen eigen uitvaart

Over de eigen uitvaart of over een uitvaartverzekering praten? Dat is nog steeds een beetje een taboe. Ongeveer 42 procent van alle Nederlanders praat nooit over het afscheid, zelfs niet met dierbare. Verzekeraar Monuta wil daar verandering in aanbrengen en biedt hulp bij het ontwerpen van de eigen uitvaart. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie.

Monuta helpt bij ontwerpen eigen uitvaart middels AI

Monuta gaat bij de hulp bij het ontwerpen van een eigen uitvaart gebruik maken van verschillende AI-technieken. Daardoor kun je zien hoe jouw eigen uitvaart er uit zal komen te zien. De door Monuta gestarte campagne heet ‘Het Laatste Hoofdstuk’. Behalve dat er gebruik gemaakt wordt van AI, speel ook schrijver Ronald Giphart een prominente rol in de campagne. In een chatgesprek kun jij al jouw ideeën en voorkeuren voor jou uitvaart door. Vervolgens krijg je een impressie voorgeschoteld met beeld en tekst. Daarbij maakt de bekende uitvaartverzekeraar vooral gebruik van ChatGPT en Kandinsky. Doel van de campagne is vooral om te taboe te doorbreken. Omdat er nog steeds te weinig over de uitvaart wordt gepraat, krijgen mensen niet altijd het afscheid dat ze verdienen. Bovendien worden nabestaanden vanwege het gebrek aan een uitvaartverzekering nog steeds te vaak opgezadeld met de kosten van een uitvaart.

Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl kun je overigens de beste verzekeraars prima met elkaar vergelijken. Op basis daravan kies je altijd voor die verzekeraars die bij je past.

5/5 - (11 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie