Uitvaart John Goodenough, Nobelprijs winnaar is overleden

In Amerika is John Goodenough overleden. De Nobelprijs winnaar is precies 100 jaar geworden. Waaraan de Amerikaan precies is overleden is niet bekend gemaakt. Ook is niet bekend wanneer de uitvaart plaats zal vinden.

John Goodenough is honderd jaar oud geworden

Goodenough was een toonaangevend chemicus. Pas op zijn 97e kreeg hij de Nobelprijs, specifiek voor de ontwikkeling van de lithium-ion-accu. Zelfs op hoogbejaarde leeftijd deed Goodenough nog onderzoek. In de karen tachtig speelde hij een belangrijke rol bij de uitvinding van de Li-ion accu. Deze oplaadbare batterijen zie je tegenwoordig vooral terug in laptops en smartphones. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt in elektrische auto’s. ‘John heeft het leven van miljarden mensen in de hele wereld sterk verbeterd. Hij was decennialang leider op get gebied van toonaangevend onderzoek. Hij was altijd op zoek naar innovatieve oplossingen voor energieopslag’, zo liet de Universiteit van Austin bij zijn overlijden weten. Rijk werd hij overigens niet van de accu. Hij deed, met liefde, altijd meteen afstand van zijn rechten en van patenten moest hij al helemaal niets hebben.

Wil jij de nabestaanden van John Goodenough condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

5/5 - (4 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie