Uitvaartverzekering Monuta

Uitvaartverzekering Monuta

monuta uitvaartverzekeringUitvaartverzekeraar Monuta is een bekende leverancier van diensten en verzekeringen voor de uitvaart in Nederland. Uitvaartverzekering Monuta levert op dit moment drie verschillende uitvaartpakketten die kunnen worden gezien als een natura uitvaartverzekering. Middels deze pakketten levert Monuta een natura uitvaartverzekering, waarbij de basis diensten zoals het verzorgen van de crematie of de begrafenis gedekt zijn. Tevens krijgt met binnen deze pakketten een vrij te besteden som geld, die kan worden gebruikt door de nabestaanden voor bijvoorbeeld bloemen, aanvullende horeca of andere zaken. Er is ook een zogeheten kapitaal uitvaartverzekering van Monuta. We leggen het verschil tussen beide soorten uitvaartverzekeringen uit.

uitvaartverzekering bereken je premie

of meer informatie over Monuta

De kapitaal uitvaartverzekering Monuta

Het woord ‘kapitaal’ geeft in feite al aan waar het om draait bij een kapitaal uitvaartverzekering. Je kunt dit ook wel een ‘geld’ uitvaartverzekering noemen. In feite is het zo dat je jezelf met dit soort uitvaartverzekering van Monuta kunt verzekeren voor een bepaalde som geld. Je mag bij Monuta zelf bepalen wat de grootte is van de som geld die vrij komt vanuit jouw verzekering wanneer je komt te overlijden. Met deze som geld bepalen de nabestaanden zelf waarvoor dit geld gebruikt wordt wat betreft jouw uitvaart. Met andere woorden, er zijn geen diensten vastgelegd bij een uitvoerder voor de uitvaart.

Hierdoor moeten de nabestaanden, eventueel in samenwerking met een adviseur, zelf alle beslissingen nemen betreffende de uitvoering en de invulling van jouw begrafenis of crematie. Vaak vindt men dit geen prettig idee. De nabestaanden hebben immers de beschikking over een som, maar moeten veel zorg besteden aan de uitvaart en de planning hiervan in een toch al moeilijke periode.

De pakket (of natura) uitvaartverzekering Monuta

Bij een pakketverzekering of een in natura uitvaartverzekering, ontzorg je jouw nabestaanden compleet. Hiermee bedoelen we dat je in feite verzekerd bent middels een dekkende som voor de door jou gewenste uitvaart. In de polis is vastgelegd dat je wordt begraven of gecremeerd. Ook ligt vast welke uitvaartverzorger zorg zal dragen voor het regelen van je uitvaart. Indien gewenst kunnen de nabestaanden toch kiezen om bepaalde gedeelten van de polis anders uit te laten voeren, in overleg met de verzekeraar.

Hierbij bestaat dan wel de kans dat er eventueel moet worden bijbetaald. In principe dekt deze uitvaartverzekering Monuta de uitvaart zoals je die hebt vastgelegd. Dit is voor jezelf en voor de nabestaanden een grote zorg minder. Velen kiezen dan ook voor deze uitvaartverzekering bij Monuta. Een pakketverzekering geeft rust. Je kunt vertrouwen op een goede uitvoering van je uitvaart zoals jij die wenst.

uitvaartverzekering bereken je premie

of meer informatie over Monuta