Uitvaart Jenne Meinema, saxofonist is overleden

uitvaart Jenne Meinema
uitvaart Jenne Meinema

De bekende Groninger saxofonist Jenne Meinema is overleden. Meinema werd 89 jaar. Meinema was een top saxofonist die met verschillende grootheden speelde. Hij combineerde dit met het directeurschap van de Noordelijke Fonotheek en adjunct directeurschap van het Conservatorium in Groningen.

Het Boschhuis aan de Hereweg

Meinema begon op de klarinet en speelde later de altsax. Hij trad in 1950 voor het eerst op tijdens een bruiloft in het Boschhuis aan de Hereweg in Groningen. The Ringleaders was de eerste groep waarvan Meinema deel uitmaakte. Vervolgens speelde de Groninger samen met tal van bekendheden als bijvoorbeeld Kenny Baker. Ook was hij te horen op elpees van Cuby and the Blizzards, Jumping the Blues en George and The Rebels.

Hij haalde bebop naar Nederland

Meinema beheerste alle genres muziek. Zo speelde hij ook in orkest Arie Ribbens, in het Noorder Ballroom Orkest en de North Star Showband. Ook begeleidde hij Ria Valk bij haar optredens. Telkens echter noemde Meinema zijn muzikale activiteiten een goedbetaalde hobby en combineerde hij het dus met een reguliere baan. Meinema wordt algemeen beschouwd as de man die bebop naar Nederland en speciaal Groningen haalde.

Heb je speciale herinneringen aan Jente Meinema? Deel ze hier met ons en breng onderdaan de pagina ook de condoleances over aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Jenne Meinema, saxofonist is overleden”

  1. GEACHTE FAMILIE HR. JENNE MEINEMA, HIERBIJ MIJN MEDELEVEN MET HET OVERLIJDEN VAN JENNE, KEN JENNE VAN ZIJN SAXOFOON-SPEL 1.968 OP DE LP-/vinyl/ 1.968 VAN CUBY / BLIZZARDS =TRIPPIN’THRU A MIDNIGH BLUES= O.A. OP HET NUMMER =CHECKIN;’UP MY BABY== /STERKTE== na regen komt zonneschijn== AFZ. GERARD KATS – HARDENBERG

    Beantwoorden

Plaats een reactie