Uitvaart Harry Hoevenaars, oud huisarts in Uden is overleden

uitvaart Harry Hoevenaars
Uitvaart Harry Hoevenaars

Hij was de man van van de mooie uitspraken en hij werkte en leerde heel zijn leven. In Harry Hoevenaars verliest Uden en omgeving een bijzondere man. Hoevenaars was lang huisarts in Uden en stierf op 93-jarige leeftijd. ‘Ik doe gewoon mijn werk’, zei hij eens. Met die uitspraak deed hij zichzelf echter tekort.

Stoppen met leren is stoppen met werken

Jarenlang runde Hoevenaars een eigen praktijk aan huis in de Elisabethstraat. Zijn vrouw runde de apotheek en samen met zijn vrouw had hij liefst zes kinderen. Hoevenaars bleef heel zijn leven studeren. ‘Als je stopt met leren, moet je stoppen met werken’, is een befaamde uitspraak van de overleden huisarts. Hoevenaars promoveerde in 1967 op een proefschrift over mazelen en dan specifiek over de vaccinatie tegen de mazelen. Later richtte hij zich meer en meer op het bewegingsapparaat van de mens. En dat in breed perspectief; van rug tot heup en zeker ook de knie.

Opleiding tot manueel geneeskundige

In de jaren tachtig studeerde hij af aan de Nederlandse Academie voor Conservatieve Orthopedische Geneeskunde in Delft en Antwerpen. Voorts volgde hij de opleiding tot manueel geneeskundige. Hoevenaars richtte ook de Huisartsen Vereniging Gemeente Uden op. Boven alles was hij zeer geliefd bij zijn patiënten.

Fijne kneepjes van het vak

Zoon Dan nam de praktijk over, nadat leermeester Harry hem de fijne kneepjes van het vak geleerd had, Zelf ging hij verder in een eigen centrum voor orthopedische en manuele geneeskundige. Harry Hoevenaars kreeg in 1988 een lintje. Hij werd Rider in de Orde van Oranje Nassau. ‘Omring je met wijze mensen, daar word je zelf ook beter van’, was nog een typische uitspraak van Hoevenaars.

Heb je speciale herinneringen aan Harry Hoevenaars? Deel ze hier met ons. Onderaan de pagina is ook ruimte voor het overbrengen van condoleances aan de familie.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Harry Hoevenaars, oud huisarts in Uden is overleden”

  1. In de zomer 1965 vestigden mijn vrouw en ik, we waren net getrouwd, ons in Uden. We begonnen in de Wolfgangstraat 24. Later verhuisden we naar de Oliemolenstraat 16. Drie kinderen op de wereld gebracht. Mijn vrouw is in 1985 overleden. In 1994 heb ik Uden verlaten. Deze hele periode, onder bezielende leiding van dokter Hoevenaars, heb ik altijd veel waardering voor hem gehad. Hij zal zeker als zodanig in mijn herinnering blijven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie