DELA slijt zeven crematoria aan Funecap

DELA slijt zeven crematoria aan Funecap. Dit is een Franse onderneming. DELA was vanwege de overname van Yarden verplicht om een aantal crematoria af te stoten. Anders zou DELA in bepaalde regio’s simpelweg te groot worden. Funecap is in Parijs gevestigd. Nadat het vaste voet aan de grond kreeg in eigen land, wil het zich nu richten op andere landen in Europa.

DELA slijt zeven crematoria aan Funecap

Funecap staat voor een hoge kwaliteitsstandaard. Er kan hetzelfde hoge niveau geboden worden zoals de mensen dat van DELA gewend waren. Wel heeft DELA laten weten in de beginfase nog licht te ondersteunen. Het afstoten van crematoria was een eis van het ACM. Anders zou Yarden niet overgenomen mogen worden. In de praktijk gaat het om de crematoria in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo-Blerick. Voor de overname kreeg DELA in eerste instantie een half jaar de tijd. Het vroeg vervolgens extra tijd en in die periode kwam het rond met Funecap.

Vergelijk hier de uitvaartverzekeringen

Funecap heeft in Frankrijk al vijftig crematoria en 200 uitvaartcentra. De overname past naadloos in de lange termijn strategie van het bedrijf. Overigens gingen de DELA crematoria in Veldhoven en Venray over naar uitvaartbedrijf Van der Stappen. Op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over de uitvaartverzekering. Je wordt bovendien voorgesteld aan de beste verzekeraars die je hier meteen ook met elkaar kunt vergelijken. Op basis van dat vergelijk kies je altijd de voor jou beste verzekering

5/5 - (9 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie