Dave Bennet waarschijnlijk overleden aan varkensvirus

Dave Bennet waarschijnlijk overleden aan varkensvirus. Dat is althans de voorzichtige conclusie van de University of Maryland, die de doodsoorzaak van de Amerikaan die een varkenshart kreeg grondig onderzocht.

Dave Bennet waarschijnlijk overleden aan varkensvirus zo stel University of Maryland

Bennet onderging in januari een harttransplantatie met een varkenshart. De transplantatie vond plaats met een genetisch gemodificeerd varkenshart in januari van dit jaar. De transplantatie gaf honderdduizenden hartpatiënten nieuwe hoop. En aanvankelijk leek de transplantatie ook goed te zijn verlopen.  Dit tot de gezondheid van Bennet twee maanden na de ingreep enorm achteruit ging. In maart van dit jaar blies hij zijn laatste adem uit.

Dood was aanvankelijk niet te verklaren

In eerste instantie was de dood van de Amerikaan niet te verklaren. Er bleken geen symptomen te vinden die passen bij een lichaam dat een nieuw orgaan afstoot. In het lichaam werden wel sporen porcine cytomegalovirus aangetroffen. Dit is een herpesvirus dat veel bij varkens voorkomt. In eerste instantie echter, betrof het een gering aantal sporen. Artsen zagen er niet meteen de doodsoorzaak in.

Vergelijk hier de verzekeringen en maak de voor jou beste keuze

Veertig dagen later echter, werden veel meer sporen van het virus aangetroffen. Volgens onderzoekers is het virus dan ook de oorzaak van de dood in de vorm van een sterke ontstekingsreactie in het lichaam van Bennet. Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid? Heb jij al een uitvaartverzekering afgesloten? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering en worden de beste verzekeraars aan jou voorgesteld. Je kunt de verzekeraars met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie