Zo handel je na het overlijden van een dierbare

Is er iemand overleden? Dan komt er ontzettend veel op je af. Voor er sprake is van een uitvaart en een waardig afscheid, moet er veel (snel) geregeld worden. Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl bieden we je hulp en vertellen we wat je meteen kunt en soms zelfs moet doen nadat een dierbare is komen te overlijden. Lees hier hoe te handelen bij het overlijden van een dierbare.

Overlijden van een dierbare, wat te doen?

Wat je meteen na een overlijden doet, is de arts waarschuwen. Verder schakel je een uitvaartverzorger in. Die kan aangifte doen bij de gemeente, iets dat je overigens ook zelf mag doen In de meeste gevallen echter doet de uitvaartondernemer dit voor jou. De uitvaartondernemer neemt vervolgens een groot deel van al het werk uit handen.Sommige dingen kun en mag je zelf ook regelen.

Check of er een testament is

Als er iemand komt te overlijden, dan doemen ook vragen op over de nalatenschap van iemand. Je kunt checken of er een testament is, iets dat je via www.centraaltestamentenregister.nl kunt checken. Vooraf dien je dan wel een formulier in te vullen. Vervolgens ga je na of er erfgenamen zijn (je kunt bij de notaris een kopie aanvragen) en inventariseert de erfenis. Ook ga je na of er een Verklaring van Erfrecht noodzakelijk is.

Licht de bank en de verzekeraar in

Als een dierbare is overleden, weet dan dat je alle identiteitsbewijzen in dient te leveren bij de gemeente waarin de overledene woonachtig was. Dit geldt ook voor eventuele onderscheidingen, ook die lever je bij de gemeente in. Zijn er huisdieren? Zorg dan voor herplaatsing en informeer eveneens de bank en de verzekeraar. Ook is het verstandig om meteen abonnementen en lidmaatschappen op te zeggen. Ook kun je beter meteen het kentekenbewijs overschrijven. 

Vergelijk hier de uitvaartverzekeringen

En zo komt er veel op je af, nog voor de dag van de uitvaart is. Als je verstandig bent, sluit dan altijd een uitvaartverzekering af. Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering. Ook kun je op deze website alle verzekeringen goed en snel met elkaar vergelijken.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie