Uitvaart William Hurt, winnaar Oscar is overleden

William Hurt is overleden. De gevierde acteur werd slechts 71 jaar. Hurt overleed aan prostaatkanker en was al enige tijd ziek. Zijn zoon maakte zijn overlijden wereldkundig en sprak van een ‘zeer geliefde vader’. Hurt sliep vredig in te midden van zijn naaste familie.

William Hurt is overleden; acteur overleed aan prostaatkanker

Hurt genoot in de tachtiger jaren grote bekendheid vanwege met name zijn rollen in films als ‘Kiss of the Spider Woman’ en ‘Broadcast News’. Zeker in de tachtiger jaren was Hurt een van de meest gevierde acteurs in de wereld. Hij won met zijn acteertalent een Oscar voor de beste acteur voor zijn rol in ‘Kiss of the Spider Woman’. In deze film speelde hij de rol van een homoseksuele man die in Brazilië een cel deelt met een politieke gevangene.

Deel je herinneringen met de gevierde acteur op deze website

Hurt was na deze rol veel gevraagd en schitterde ook in tal van andere veel bekeken films. Alom werd hij beschouwd als een van de beste acteurs van zijn generatie. Hurt leed al enige tijd aan prostaatkanker, een vorm die niet te behandelen viel. Mocht jij de films van Hurt gezien hebben en heb je herinneringen die je graag met ons zou willen delen? Dan kan dit op deze website, onderaan deze pagina.

5/5 - (8 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie