Uitvaart Gaston Sporre, oud-voorzitter PEC Zwolle is overleden

Gaston Sporre is overleden. De voormalige voorzitter van wat nu PEC Zwolle is, werd 76 jaar. Sporre was al geruime tijd ziek. Bij de voetbalclub is met verslagenheid gereageerd op het overlijden van Sporre. Voor het duel PEC Zwolle – Feyenoord werd een minuut stilte in acht genomen en bovendien speelde de club uit Zwolle met rouwbanden.

Gaston Sporre is overleden op 76-jarige leeftijd

Gaston Sporre was van 1989 tot 1998 voorzitter van de club die toen FC Zwolle heette. Het was de periode meteen nadat een driegend faillissement van de club was afgewend. In zijn periode als voorzitter legde hij de basis voor dat was de club nu is. Hij maakte de club gezond en de club kon zich weer richten op het sportieve gedeelte. Om die reden was Sporre tot voor kort een graag geziene gast bij de voetbalclub. ‘Verslagenheid en groot verlies’ luidde de officiële reactie van de club, kort na het overlijden van Sporre.

Achmea, Kamer van Koophandel en SC Heerenveen

Behalve voorzitter van FC Zwolle, was Sporre in december ook nog een  korte periode interim directeur van een andere voetbalclub, SC Heerenveen. Sporre verdiende ook buiten de voetballerij zijn sporen. Zo was hij van 1995 tot 2006 topman bij de bekende verzekeraar Achmea. Van 2008 tot 2014 was hij bovendien voorzitter van de Kamer van Koophandel Oost Nederland. Koester je warme herinneringen aan Gaston Sporre? Deel ze dan op deze website onderaan deze pagina- met ons.

5/5 - (5 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie