Uitvaart Piet Bukman, CDA kopstuk is overleden

Piet Bukman is overleden. Het ex Tweede Kamerlid werd 88 jaar. Zijn overlijden kwam onverwacht. Ondertussen reageerde men bij het CDA diepbedroefd op zijn plotselinge overlijden. Een paar dagen voor zijn overlijden had Hoekstra de mensen nog opgeroepen om massaal naar de stembus te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Piet Bukman is overleden; politicus is 88 jaar geworden

Piet Bukman was in de periode tussen 1980 en 1998 onder meer partijvoorzitter van het CDA, was voorzitter van de Tweede Kamer en jarenlang minister van Landbouw en Visserij. Bukman speelde een zeer belangrijke rol bij het ontstaan van het CDA en is grotendeels verantwoordelijk voor de partij zoals die in de huidige vorm bestaat.

‘Een groot voorbeeld’

De huidige voorman van het CDA, Wopke Hoekstra, reageerde geschokt op het overlijden van Piet Bukman. ‘Bukman heeft een grote staat van dienst, en dat voor zowel onze partij als voor de landelijke politiek. ‘Bukman heeft veel voor ons land betekend. Hij was iemand die er steeds in slaagde om op het juiste moment voor het compromis te kiezen. Bukman was iemand die echt aandacht had voor de medemens. Hij was echt een voorbeeld.’

Deel je herinneringen aan Piet Bukman op deze website

Bukman was de eerste voorzitter toen het CDA ontstond na een fusie tussen ARP, KVP en CHU. Heb jij speciale herinneringen aan Piet Bukman? Deel ze dan op deze website en helemaal onderaan deze pagina met ons. Je kunt daar ook je medeleven betuigen aan de nabestaanden van Piet Bukman.

5/5 - (3 stemmen)
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Piet Bukman, CDA kopstuk is overleden”

  1. Lieve familie Bukman, Gecondoleerd met het overlijden van Piet Bukman. Als jonge vrouw van 18 jaar was ik de buurvrouw van Piet Buknan op het kantoor van de Nederlandse christelijke boeren- en tuinders bond. Eind jaren ’60. Hoewel Piet wat afstandelijk kon zijn was hij een zeer warm mens. Ik heb het meegemaakt toen ik ernstige problemen had en daar met hem heel goed over kon praten. Ik ben hem daar altijd dankbaar voor gebleven. Als ik met een collega daar aan het dollen was kon hij ons ook heel goed op onze plaats zetten zo van ” goede morgen dames.. . “. We kregen dan vaak de slappe lach. Het was voor iedereen op dat kantoor een gouden tijd.
    Ik wens u veel kracht en sterkte toe om dit verlies te verwerken maar het zal een troost zijn dat zovelen mooie herinneringen aan Piet hebben . Hartelijke groeten Ankie

    Beantwoorden

Plaats een reactie