Wat zijn de gezondheidsvragen bij het aanvragen van een uitvaartverzekering?

Het is verstandig om altijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Met het afsluiten van deze verzekering voorkom je dat jouw nabestaanden na jouw overlijden te maken krijgen met hoge onvoorziene kosten voor jouw uitvaart. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet moeilijk. Wel kun je in bepaalde gevallen te maken krijgen met gezondheidsvragen. De vragen kunnen gesteld worden bij een uitvaartverzekering of als je kiest voor bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering.

Gezondheidsvragen: om de premies zo laag en eerlijk mogelijk te houden

Als we het hebben over gezondheidsvragen, dan doelen we in de regel op medische acceptatie. Gezondheidsvragen worden gesteld om de premies voor een uitvaartverzekering zo laag en zo eerlijk mogelijk te houden. Wanneer je bij bijvoorbeeld DELA een uitvaartverzekering afsluit, dan zijn bij deze polis alleen risico’s opgenomen die voor iedereen gelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval. Op het moment dat het om risico’s gaat die niet in de basispremie zijn opgenomen beoordeelt de medisch adviseur van DELA op het moment dat je een verzekering afsluit of een verzekering wilt verhogen de risico’s. Er kunnen dan extra gezondheidsvragen gesteld worden. Mocht vervolgens uit de gezondheidsvragen blijken dat er sprake is van extra risico’s, dan bepaalt de medisch adviseur van de verzekeraar onder welke voorwaarden je verzekerd kunt worden.

De medische keuring en de gezondheidsvragen bij een uitvaartverzekering

Maar wat zijn nou precies de gezondheidsvragen die gesteld worden? Waaruit bestaat dan een medische keuring?

Gezondheidsvragen die gesteld worden bij uitvaartverzekering

In de gezondheidsvragen wordt aan de aanvrager van een uitvaartverzekering gevraagd:

  • of hij/zij onder medische behandeling en/of controle is;
  • medicijnen gebruikt;
  • of degene eventuele ziektes of aandoeningen heeft;
  • of er een verblijf in een ziekenhuis of inrichting was en of er nog onder controle staat.

Medische keuring uitvaartverzekering

Een medische keuring wordt gedaan door een onafhankelijke arts. Er kan sprake zijn van een algemene gezondheidskeuring, maar er kunnen ook specifieke aandoeningen onderzocht worden. Wat er precies onderzocht wordt bij een medische keuring bij een uitvaartverzekering is afhankelijk van wat er is ingevuld bij de gezondheidsverklaring. Iedere medische keuring is anders, afhankelijk van de situatie.

Vergelijk altijd uitvaartverzekeringen

Voordat je kiest voor een bepaalde uitvaartverzekering, is het altijd erg verstandig om je goed in te lezen over de verzekeringen en om kennis te maken met de beste verzekeraars. Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl. Je krijgt op deze plaats ook de kans om de beste verzekeraars goed met elkaar te vergelijken, om zo een verzekering af te sluiten die helemaal voldoet aan jouw specifieke wensen en eisen. Heel verstandig dus om altijd eerst AllesOverUitvaartverzekeringen.nl te bezoeken. Dan vergroot je namelijk de kans dat je een goede keuze maakt.

5/5 - (16 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie