Uitvaart Paul van Vliet, cabaretier is overleden

Cabaretier Paul van Vliet is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. Van Vliet overleed na een kort ziekbed. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden, is nog niet door de familie bekend gemaakt.

Uitvaart Paul van Vliet; hij is 87 jaar oud geworden

Van Vliet studeerde rechten in Leiden, maar was gemaakt voor het toneel en specifiek cabaret. Hij richtte al snel Theater PePijn op en wist talenten als Youp van ’t Hek, Herman Finkers, Theo Maassen en Harry Jekkers aan zich te binden. Van Vliet werd in de jaren vooral bekend om zijn one-man-shows die hij zowel in binnen- als buitenland verzorgde. Ook bracht hij een boek uit over zijn leven, iets dat hij deed gedurende de corona periode. Vorig jaar was Van Vliet nog op de planken te zien in Den Haag, tijdens een benefietavond voor Oekraïne. In 2018 was hij formeel gestopt als cabaretier. Van Vliet kon geweldig goed typetjes neerzetten tijdens zijn shows. Van Vliet was vooral zeer geliefd. Bovendien was hij de eerste Nederlandse ambassadeur van Unicef. Ondertussen stromen de steunbetuigingen voor de familie binnen op de sociale media.

Wil jij de nabestaanden van Paul van Vliet condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

15 gedachten over “Uitvaart Paul van Vliet, cabaretier is overleden”

 1. Paul van Vliet, een grote Dank je wel voor al je mooie noten en letters.
  Aan de familie, en allen die hem gekend hebben , mijn oprechte deelneming met dit verlies.
  je staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift, zeker de optredens in Antwerpen.
  Je stem hebben we nog op CD.
  Veel sterkte.
  Eva Roth

  Beantwoorden
 2. Paul van Vliet en ik hebben met elkaar gesproken door de telefoon in 1995, in Restaurant Lauwersland in Friesland in November 1996.Mijn Vader Frans Jacob Span heeft gewerkt voor Paul van Vliet. Paul en ik hebben ook kort gesproken met elkaar in 2011 door de telefoon.

  Paul was een super goede cabaretier en een goede zanger.Hij was ook heel intelligent en een doorzetter.Ik vergeet jou nooit meer.

  Rust in vrede in een van de kamers bij God Paul.

  Beantwoorden
 3. Mooie man prachtige stem we gaan je missen vreemd dat je er niet meer bent is zo gewoon met al die optredens , Rust zacht Paul van Vliet heel veel sterkte Vrouw en kinderen en kleinkinderen , met dit grote verlies .

  Beantwoorden
 4. Mooi mens die door zijn warme stem in taal en lied ons allemaal heeft geraakt! Lieve Paul van Vliet DANK!
  Aan familie mijn oprechte deelneming.
  Nederland gaat Paul missen, gelukkig zijn er vele CD’s.
  Rust in vrede Paul.

  Beantwoorden
 5. Mijnheer Van Vliet, wat heb ik jaaaaren genoten van jouw “kijk” op het leven. Ondersteund door jouw aangename stem, prachtige en doordachte (liedjes)teksten én jouw mooie verschijning op het toneel, bewaar ik de allermooiste herinneringen aan PVV!
  Zonder jouw toestemming te vragen heb ik jouw teksten aangepast, bij nieuwjaarwensen ( de sprookjes zijn de wereld nu wel uit) ; bij ouders die met puberproblemen geconfronteerd werden (het touwtje in de brievenbus) en nog veel meer.
  Ik ben niet idolaat ingesteld , maar een 7-tal jaren terug kon ik je wel omhelzen voor alweer die prachtig gebrachte one -man -show !!! Toen ik nadien , enthousiast naar je toe kwam om jou te feliciteren gaf je mij een klinkende zoen…..
  Dank U Paul Van Vliet voor al jouw voorstellingen, waarvan ik er niet één gemist heb.

  Beantwoorden
 6. wij wens zijn vrouw en zijn kinderen en kleinkinderen en zijn familie heel veel sterkte bij deze grootte verlies van deze geweldigen man als Paul van vliet wij zullen heb hem missen op de tv hij was een geweldige man als zanger en als artiest en mogen hem in vrede gaan en zijn rust vinden want hij gaat nu een grote reis maken naar hier mals en mogen de heer hem boven ben de poort van peters hem ontvangen uit de naam van de heer rust zag lieve Paul we gaan je missen je was geen geweldigen man met een grote hart

  Beantwoorden
 7. Paul
  Ik woonde in Leiden en ging naar je show, was zo onder de indruk. geweldig. Het lied van ´De Zee´ is mij altijd bijgebleven en is nu nog steeds relevant.
  Ben sindsdien hardstikke fan, zulke mooie liedjes, zulke leuke typetjes.
  Rust zacht.
  Veel sterkte gewenst aan familie en vrienden.

  Beantwoorden
 8. Prachtige man was het met een enorm talent om mensen te amuseren en gelukkig te maken!
  Dat hij zo lang ambassadeur was voor Unicef vind ik ook geweldig!
  Condoleances voor de familie en
  vrienden!
  Wij zullen hem altijd blijven herinneren!

  Beantwoorden
 9. Weer is een grootste cabaretier overleden Paul van Vliet. Wat een mooi en veelzijdig mens was hij.
  We hebben zo van hem genoten met z’n mooie liederen en al die typetjes die hij zo grappig kon spelen. Heelveel sterkte voor de familie met dit grote verlies.

  Beantwoorden
 10. Lieve Paul,na her overlijden van mijn man heb ik…jouw laatste wens….grijs gedraaid.Dank voor al het moois .Zo ontzettend mooi vond ik ALLES van jou! Ook jij hebt een prachtig plekje in de Hemel.het

  Beantwoorden
 11. Dankbaar voor zijn inspiratie, gedachtegoed én onze band.
  ‘mijn’ Cabaret vader, ik was als eerste afgestudeerd aan de Paul van Vliet Theater Academie en kreeg uit zijn handen een diploma.
  Onvergetelijke herinneringen 🙏❤️
  Moge zijn warme stem in lengte van dagen hoorbaar zijn 🎶 en ons blijven raken!

  Beantwoorden
 12. Lieve mijnheer Paul van Vliet.
  Stuff hoeoe en Gum – vlakgom etc. Toen was ik maar 6of 7 jaar en eind jaren 60 op school kwam u in mijn jonge leven. Ik had net mijn jongere broertje aan leukemie verloren.
  Later dat bankje op de boulevard. Ik kwam u ooit tegen op het strand bij het zwarte pad. Rustiger dan die dag leek er niet te zijn. Ik durfde u niet aan te spreken terwijl ik zo graag eens een keer met u had gedineerd om over het leven te spreken. Maar u vooral nu niet storen tijdens een rustige mooie strandwandeling won het van mijn wens. Geen spijt van. Een dag later stond u in de schouwburg Den Haag. Wij waren er bij. U was al wat mooier op leeftijd maar messcherp , geestig, lief zoals altijd. Zonder kwetsende teksten zoooo goed zijn is een wonder. En ik ben vaak getuige geweest van dit wonder. Vaarwel lieve Paul en mijnheer van vliet.

  Beantwoorden

Plaats een reactie