Wat als je overlijd en niet verzekerd bent?

Je wilt er natuurlijk helemaal nog niet aan denken maar het overkomt ons uiteindelijk allemaal. Er komt een dag dat je komt te overlijden en wanneer je wilt dat de uitvaart gebeurt op jouw manier zal je dat nu moeten gaan regelen. Wanneer je een verzekering hebt is er niets aan de hand; echter zijn er ook mensen zonder verzekering. Maar een uitvaart zonder verzekering, kan dat eigenlijk wel?

Wat als je overlijd en niet verzekerd bent

Wanneer je geen uitvaartverzekering hebt .

Het kan zijn dat je bewust geen uitvaartverzekering hebt omdat je zelf maandelijks of jaarlijks een bedrag opzij zet voor je uitvaart. Ook kan het zo zijn dat je een overlijdensrisicoverzekering hebt, of een deposito, -of uitvaartkoopsompolis. In deze gevallen is er natuurlijk niets aan de hand; jij weet dat er geld is voor je uitvaart wanneer je komt te overlijden. Echter wees er dan wel van bewust dat dit geld niet direct beschikbaar is. Oftewel: de nabestaanden zouden het geld moeten voorschieten.

Heb je helemaal niets geregeld voor de financiële zaken van je uitvaart? Dan moet je echtgenoot, kinderen of erfgenamen de uitvaart betalen. Dit kan een behoorlijk bedrag zijn, gemiddeld ligt een uitvaart rond de €7.500 euro. Via Uitvaartverzekering vergelijken kun je kijken welke verzekering er het beste bij jouw situatie past. Zo kun je er voor zorgen dat jouw familie straks niet met een hoge rekening zit omdat zij een uitvaart zonder verzekering moeten regelen.

Uitvaart zonder verzekering.

Zoals hierboven al gezegd draaien je nabestaanden of erfgenamen op voor de kosten van de uitvaart. Een uitvaart zonder verzekering is erg prijzig en het kan dan ook gebeuren dat je nabestaanden hier geen geld voor hebben. Wanneer er ook geen erfenis is, of juist alleen maar schulden zullen zij er toch voor moeten zorgen dat de uitvaart betaald wordt; dit staat in de wet vastgesteld. Ook wanneer zij de erfenis niet accepteren moeten ze alsnog de uitvaart zonder verzekering betalen. Als dit echt niet mogelijk is, kunnen ze bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente.

Geen nabestaanden

Ben je niet getrouwd en heb je geen kinderen of andere familieleden? Je uitvaart zonder verzekering wordt dan gedaan door de gemeente. Deze wordt dan betaald uit je erfenis. Heb je geen erfenis, maar juist alleen maar schulden? Ook dan is de gemeente verplicht je uitvaart te regelen. Wil je dit nou niet, en wil je alles toch zelf regelen? Neem dan eens een kijkje op deze pagina, waar je nog meer informatie kunt vinden over de begrafenis verzekering.

Rate this post
Kasper, Uitvaartverzekering expert

Plaats een reactie