Uitvaart Wolfgang Petersen, regisseur is overleden

In het Amerikaanse Los Angeles is de Duitse filmregisseur Wolfgang Petersen overleden. Petersen is 81 jaar oud geworden en hij overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Over de uitvaart van Petersen zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Wolfgang Petersen, regisseur is 81 jaar oud geworden

Petersen is vooral bekend geworden vanwege de Duitse oorlogsfilm Das Boot, een film die in 1981 verscheen. Das Boot was ene West Duitse productie. De film volgde de Duitse bemanning van een onderzeeër tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film werd vooral geroemd om de beklemmende beelden van zeer angstige bemanningsleden die dicht opeen zitten in de zeer kleine duikboot. De productie duurde drie uur, ongekend lang voor een film in die tijd. Daarnaast werd Petersen onder meer bekend van films als Enemy Mine, In The Line of Fire met Clint Eastwood en Outbreak. Verder regisseerde hij de film Troy met Brad Pitt in de hoofdrol.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Wolfgang Petersen? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie