Uitvaart Bram Peper, oud-burgemeester Rotterdam is overleden

Bram Peper, oud-burgemeester van Rotterdam en voormalig minister van Binnenlandse Zaken, is overleden. Peper is 82 jaar oud geworden en hij overleed na een kort ziekbed in het bijzijn van zijn geliefden. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Bram Peper, hij overleed na een kort ziekbed

Bram Peper werd in 1982 burgemeester van Rotterdam. Dat bleef hij tot 1998 toen hij Minister van Binnenlandse Zaken werd. In 2002 trad hij af vanwege de bekende bonnetjesaffaire. Hij werd er van verdacht om met gemeentegeld privézaken betaald te hebben. Peper vocht deze beschuldiging aan en werd jaren later in het gelijk gesteld. Toen echter was zijn politieke loopbaan al voorbij. Peper wordt getypeerd als opmerkzaam, slim en zeer betrokken,. Partijleider Attje Kuiken sprak van ‘verdrietig nieuws’. Ook minister-president Mark Rutte reageerde op het overlijden van Bram Peper. ‘ Er zal een Rotterdam voor en na zijn tijd zijn. Hij maakte van Rotterdam een van de modernste steden van de wereld. Hij was een zeer kundig bestuurder en een zeer goede vriend.’

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Bram Peper? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

5/5 - (12 stemmen)
Redactie

4 gedachten over “Uitvaart Bram Peper, oud-burgemeester Rotterdam is overleden”

 1. Lieve kinderen,

  Van Bram heb ik op het stadhuis van Rotterdam alle morele steun gehad voor de tentoonstelling Het goud der Thraciërs en voor de organistatie van het internationale congres Thracians and Mycenaeans -Troje/Thracië van 1984 in Museum Boijmans van Beuningen. Een jaar later was ik voor een Rotterdamse economische delegatie naar Bulgarije onder zijn leiding cultureel adviseur en hebben we in een busje op uinodiging van de gastheren zo’n 3000 km gereden, waar hij ook onze Bulgaars-Nederland-Japanse opgraving in Dyadovo heeft bezocht. Tijdens deze reis zijn Bram en ik bevriend geraakt. Hij heeft mij toen bij hem thuis uitgenodigd. Enkele jaren geleden heeft hij mij nog door zijn chauffeur naar Baarn laten brengen om mij te bezoeken en nadien hebben we regelmatig e-mailcontact met elkaar gehouden, ook nog in 2022, maar komen kon hij niet meer na zijn knieoperaties. Mijn hele wetenschappelijke bibibliotheek heb ik dit jaar aan de Zwitserse Foundation Luwian Studies vermaakt, daarin staat nu ook de congresuitgave met de lezingen van Thraciand and Mycenaeans, in 1989 uitgegeven door Jan Best en wijlen mijn grote liefde en levenspartner Nanny de Vries. Voor president van Luwian Studies Eberhard Zangger heb ik vorige maand nog een researchprogramma voor de komende 30 jaar opgesteld, want waar het om draait is de continuiteit in dit korte bestaan. Jullie vader heeft het niet gemakkelijk gehad, maar als mijn jarenlange vriend zal ik hem missen en mocht ik hem heel graag: hij was kundig, rechtschapen, hartelijk, humorvol maar te kwetsbaar voor dit land. In Denemarken of Zwitserland zou hij zich net als ik beter thuis gevoeld hebben.

  Sterkte,
  Jan Best de Vries

  Beantwoorden
 2. Geachte heer Peper, dank voor al het goede wat u voor Rotterdam heeft gedaan, nu heeft u geen last meer van roddel en achterklap ,sterkte voor de nabestaanden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie