Uitvaart Sytse Singelsma, oud-verslaggever is overleden

Uitvaart Sytse Singelsma, oud-verslaggever is overleden. De Fries was behalve verslaggever ook eindredacteur en kunstcriticus bij de Leeuwarder Courant. Daarnaast was hij zelf ook kunstenaar. Singelsma stapte in 2013 met werken, vanwege gezondheidsredenen.

Uitvaart Sytse Singelsma, oud-verslaggever is overleden na een actief leven

Sytse Singelsma werd in 1951 in Goutum geboren. Hij volgde een opleiding aan het Gymnasium in Leeuwarden. Hij studeerde religie wetenschappen en volgde later nog een opleiding aan de Kunstacademie. In 1980 trad Singelsma in dienst van de Leeuwarder Courant, waar hij aangesteld werd als verslaggever. Vanaf 1983 maakte hij deel uit van de sterke cultuurredactie van de krant, een rol waarin hij zich als een spin in het web voelde. Vanaf 1992 echter, werd hij schrijvend eindredacteur op de provinciale redactie van de krant. Nadat een ander monument, Sikke Doele, kwam te overlijden, keerde Singelsma echter terug op de cultuurredactie. Vanwege gezondheid stopte hij in 2013 met werken.

Singelsma was zelf ook kunstenaar

Behalve dat hij beschikte over een begenadigde pen, was hij zelf ook kunstenaar. Hij schilderde en tekende en richtte in 2009 samen met Tjeerd Landman het gezelschap Tsien op. Singelsma was lag actief in de kunstwereld. Zo exposeerde hij zelf nog in 2020, bij de Kweekschool in Leeuwarden. Het leven van de actieve Singelsma ging niet altijd over rozen. Zo verloor hij in 2018 plotseling zijn zoon Jan Roelof uit zijn eerste huwelijk. Singelsma trouwde later opnieuw en kreeg nog twee kinderen.

Deel jouw herinneringen aan de kunstenaar en verslaggever

Heb jij speciale herinneringen aan Sytse Singelsma? Deel ze dan op deze website, helemaal onderaan deze pagina. Daar is ook voldoende ruimte om condoleances over te brengen aan de nabestaanden.

5/5 - (3 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie