Uitvaart Sietse Bosgra, politiek activist is overleden

Sietske Bosgra, politiek activist, is op 87-jarige leeftijd overleden. Waaraan de geboren Groninger is overleden, is niet bekend gemaakt. Ook de datum van de uitvaart is nog niet door de nabestaanden bekend gemaakt.

Uitvaart Sietse Bosgra, activist is 87 jaar oud geworden

Bosgra zette zich met name in tegen het kolonialisme en apartheid. Hij studeerde natuurkunde aan de Universiteit in Amsterdam. Als student raakte hij meteen betrokken bij het verzet tegen kolonialisme en werd hij lid van de PSP. Bosgra organiseerde acties rond de kolonialisme in Algerije en was ook de oprichter van he Angola Comité. De laatste 25 jaar was hij vooral bezig met conflicten zoals die zich afspeelden in het Midden Oosten, zoals bijvoorbeeld met het Israëlisch-Palestijns conflict. Ook verzette hij zich tegen de Nederlandse politiemissie in Kunduz in Afghanistan, in 2011. Bosgra werd getypeerd als een doordrammer met argumenten.

Wil jij de nabestaanden van Sietse Bosgra condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie