Uitvaart Jan Krol, ‘Bartje’ is overleden

Acteur Jan Krol is overleden. Krol is zestig jaar oud geworden. Hij stierf in een hospice na een kort ziekbed. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is door de familie nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Jan Krol, Bartje is op 60-jarige leeftijd overleden

Krol speelde Bartje in de gelijknamige serie die in 1972 door de NCRV werd uitgezonden. De serie ging over een arm Drents arbeidersgezin. Bartje was ene zeer populaire serie en Bartje werd vooral bekend vanwege het uitspreken van de zin ‘Ik bid niet voor brune bonen’. Krol, destijds nog een kwaljongen, genoot van de populariteit maar ondervond ook de keerzijde van de roem. Onlangs verscheen er nog een documentaire over de serie. Van Bartje staat een standbeeld in brons achter het Drents Museum in Assen.

Wil jij de nabestaanden van de veel te vroeg overleden Jan Krol condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Jan Krol, ‘Bartje’ is overleden”

  1. Weet me nog te herinneren dat Jan Krol in de serie Bartje speelde in 1972. Met Riekie Lammechien Arie en Moe en Pa en de porken. Ik bid nie veur brune bonen en moe had een prakkie beleuft en swiegen en joa knikken. Hierbij veel sterkte toegewenst voor ieder die Jan Krol heeft gekend.

    Beantwoorden

Plaats een reactie