Uitvaart Shinzo Abe, oud-premier Japan is overleden

Oud premier van Japan, Shinzo Abe is overleden. Abe werd neergeschoten toen hij een speech hield. Hij werd in eerste instantie in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij echter al snel overleed aan de gevolgen van de aanslag. De dader is meteen opgepakt. Het bleek een 41-jarige Japanner die ‘ontevreden was over de oud-premier’. Over de uitvaart van Shinzo Abe zijn nog geen mededelingen gedaan.

Uitvaart Shinzo Abe, oud-premier Japan is 67 jaar oud geworden

Abe werd tijdens zijn speech in het Japanse Nara neergeschoten. Hij werd twee keer van achter getroffen. Abe hield een speech voor de verkiezingscampagne van een democratische politicus. Abe was aangesloten bij de Liberaal Democratische Partij. Hij was premier van Japan tussen 2006 en 2007 en vervolgens van 2012 tot 2020. Hij was de jongste premier die na de Tweede Wereldoorlog werd geboren en stond bekend als een zeer conservatief politicus. In hele de wereld is met afschuw gereageerd op het overlijden van Abe. Ook premier Mark Rutte liet van zich horen op Twitter. In zijn rol als president ontmoette hij Abe diverse keren.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Shinzo Abe? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Shinzo Abe, oud-premier Japan is overleden”

  1. Dear family Abe, dear friends, dear People of Japan,
    With this mail i express my sympathy and send you my condoleances with the passing of mr Shinzo Abe.

    Beantwoorden

Plaats een reactie