Uitvaart Rudi Hemmes, verzetsheld is overleden

Verzetsheld Rudi Hemmes is overleden. Hemmes is 99 jaar oud geworden. Waaraan hij is overleden is niet bekend gemaakt. Ook is nog niet duidelijk wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden.

Uitvaart Rudie Hemmes, door Koning Willem Alexander ene held genoemd

Hemmes was een van de laatst levende Engelandvaarders en hielp onder meer mee om Tilburg tijdens de Tweede Wereldoorlog te bevrijden. Hemmes was zestien jaar oud toen de oorlog begon. Hij ging meteen in het verzet en saboteerde al snel Duitse auto’s door suikerklontjes in de benzinetanks te gooien. In 1943 maakte hij de oversteek naar Engeland. Daar sloot hij zich aan bij de Prinses Irene Brigade die een paar maanden later landde op de stranden van Normandië. Vanuit Normandië trok Hemmes naar Nederland. Voor zijn verdiensten ontving de erevoorzitter van voetbalclub HBS diverse onderscheidingen. Zo was hij onder meer ereburger van Den Haag. Koning Willem Alexander noemde Hemmes expliciet in de troonrede van 2019. De koning noemde hem een held, die met gevaar voor eigen leven een keuze maakte voor de toekomst. Hemmes bekeek deze troonrede overigens samen met Prinses Beatrix.

Wil jij de nabestaanden van Rudi Hemmes condoleren met dit enorme verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie