Uitvaart Keith Levene, oprichter The Clash is overleden

Keith Levene is op 65-jarige leeftijd overleden. Levene genoot grote bekendheid in de punkwereld en was een van de oprichters van de punkgroep The Clash. Levene leed al jaren aan leverkanker. Desalniettemin kwam zijn overlijden nog zeer onverwacht. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden, is nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Keith Levene, punkrocker is 65 jaar oud geworden

Tijdens zijn leven was Keith Levene een zeer invloedrijke gitarist, zeker in de punkwereld. Toen Levene achttien jaar oud was, richtte hij samen met een aantal andere muzikanten The Clash op. De band scoorde vervolgens grote hits met onder meer London Calling, Should I Stay or Should I Go en Rock the Casbah. Die hits maakte Levene overigens niet mee. Pal voor het eerste album was hij namelijk al uit de band gestapt. Overigens was Levene ook lid van The Red Hot Chilli Peppers. Later richtte hij zelf Public Image Ltd op. Het eerste album van deze band betekende een top 10 notering in Engeland. Ook bracht hij muziek uit onder zijn eigen naam. Levene stond algemeen bekend als de heruitvinder van punkrock.

Wil jij de nabestaanden van Keith Levene condoleren? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie