Uitvaart Remco Campert, schrijver is overleden

Uitgeverij de Bezige Bij heeft namens de familie het overlijden van schrijver Remco Campert bekend gemaakt. Campert is 92 jaar oud geworden. De uitgeverij laat weten ‘diep bedroefd en diep getroffen’ te zijn. Over de doodsoorzaak en de uitvaart zijn geen mededelingen gedaan.

Uitvaart Remco Campert, schrijver is 92 jaar oud geworden

Voor zijn uitgebreide oeuvre kreeg Campert verschillende onderscheidingen. Campert schreef verschillende boeken waarvan Het leven is vurrukkellijk – ook verfilmd- en Een Liefde in Parijs wel de meest bekende boeken waren. In 2018 liet Campert weten te stoppen met het schrijven van romans en columns. Remco Campert was een zoon van de bekende dichter Jan Campert. Aanvankelijk schreef Remco Campert reclameteksten en dichtte hij. In 1950 was hij eveneens oprichter van het literair tijdschrift Breek. In 1976 kreeg hij de P.C. Hooftprijs uitgereikt.

Ook een begenadigd columnist voor de Volkskrant en Elsevier

Remco Campert was eveneens een zeer begenadigd columnist. Zo schreef hij samen met Jan Mulder van 1996 tot 2006 een gezamenlijke column op de voorpagina van de Volkskrant. Later kreeg hij een eigen column op de achterpagina van deze krant. Campert had eveneens een eigen rubriek in Elsevier. De schrijver trouwde twee keer en kreeg twee dochters uit zijn eerste huwelijk. Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Remco Campert? Dat kan hier op AllesOverUitvartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

5/5 - (10 stemmen)
Redactie

2 gedachten over “Uitvaart Remco Campert, schrijver is overleden”

  1. Het dak van het leven is er toch een beetje vanaf nu mijn grote held ,de grootste schrijver van Nederland,er niet meer is
    Het regent toch een beetje in.

    Gelukkig heb ik de foto nog waar hij op het spui zijn dichtbundel signeert en waar we samen op staan.

    Mijn deelneming aan familie en vrienden

    Beantwoorden

Plaats een reactie