Uitvaart Peter Brook, theaterregisseur is overleden

De Britse theaterregisseur Peter Brook is op 97-jarige leeftijd overleden. Hij was verantwoordelijk voor toneelstukken en opera’s in onder meer Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ook was hij winnaar van enkele Tony Awards, de belangrijkste theaterprijs. Over de doodsoorzaak en over de uitvaart van Peter Brook zijn geen mededelingen gedaan.

Uitvaart Peter Brook, regisseur is 97 jaar oud geworden

Brook werd in 1925 in Londen geboren. Hij studeerde aan de universiteit in Oxford en werkte aanvankelijk bij een reclamebureau. Vervolgens belandde hij echter al snel in de theaterwereld. Brook werkte met grote acteurs als Laurence Olivier en Vivien Leigh. Ook was hij onder andere actief voor het Royal Opera House in Londen en de Royal Shakespeare Company. Brook schreef ook talloze boeken over het vak van regisseur. Mensen die met hem gewerkt hebben, stellen dat hij een enorme artistieke erfenis nalaat. Behalve op de planken was Brook ook actief als filmregisseur. Zo regisseerde hij in 1963 de bekende film Lord of the Flies. Daarvoor werd hij genomineerd voor een Gouden Palm tijdens het filmfestival in Cannes.

Wil jij jouw condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Peter Brook? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie