Uitvaart Rein Zwart, super vrijwilliger is overleden

In Heerenveen is Rein Zwart overleden. Zwart werd 85 jaar en kon gedurende zijn leven beslist een super vrijwilliger genoemd worden. Hij verrichte enorm veel werk voor de schaats-, skeeler en en wielersport. Zwart was al enige tijd ziek. Hij leed aan chronische leukemie. Zijn uitvaart staat gepland op 20 april. Zwart wordt door mensen die met hem werkten omschreven als een warm mens, iemand die recht door zee gaat en altijd in oplossingen dacht.

Uitvaart Rein Zwart, vrijwilliger is 85 jaar oud geworden

Zwart heeft veel gedaan in zijn leven. Zo was hij van 1956 tot 1994 bestuurslid van wielervereniging Olympia, iets dat door de bond gewaardeerd werd met het Gouden Wiel. Hij was als jurylid betrokken bij meer dan 1700 wielerwedstrijden en was mede oprichter van de Ronde van Zuid Friesland.

Vaste gast in Thialf in Heerenveen

Zwart was bovendien al vanaf 1967 betrokken bij ijsbaan Thialf in Heerenveen. Hij regelde er de kaartverkoop, ook als er 25.000 mensen zaten bij de EK’s en WK’s die er gereden werden. Later werd hij coördinator van de vrijwilligers binnen de ijsbaan. Hij organiseerde verder marathons en was enige tijd docent bij de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond. Vanwege zijn verdiensten voor de sport werd hij onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Rein Zwart laat twee zoons en drie kleinkinderen achter.

Deel jouw herinneringen aan Rein Zwart op deze website

Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid en de voordelen die het afsluiten van een uitvaartverzekering biedt? Op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je er alles over en kun je de verzekeringen met elkaar vergelijken. Heb jij speciale herinneringen aan Rein Zwart? Deel die dan op deze website, helemaal onderaan deze pagina. Je kunt daar ook condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Rein Zwart.

5/5 - (3 stemmen)
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Rein Zwart, super vrijwilliger is overleden”

  1. Lieve familie Zwart.
    ik condoleer u met het overlijden van Rein. Ik wens u heel veel sterkte om het verlies te dragen.
    Het was Rein die mij als zuiderling (Noord-Brabant) in het bestuur van de landelijke marathoncommissie binnen liet. Het was ook hij die mij stimuleerde en alles op het gebied van de marathon en sportieve strijd leerde. Met heel veel genoegen kijk ik op de samenwerking met Rein terug. Bedankt Rein.

    Beantwoorden

Plaats een reactie