Uitvaart Henny Vrienten, zanger Doe Maar is overleden

Henny Vrienten is op 73-jarige leeftijd overleden. Met hem verliest Nederland een icoon uit de popmuziek. Vrienten genoot vooral grote bekendheid als voormalig zanger van Doe Maar, de meest populaire Nederlandse band ooit. Henny Vrienten was al enge tijd ziek en de uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Uitvaart Henny Vrienten zal besloten zijn

De doos van Vrienten is bekend gemaakt door concertpromotor Mojo bekend gemaakt. Het was bekend dat Vrienten al enge tijd ziek was, toch kwam zijn dood nog tamelijk onverwacht. Vanaf 1980 was Vrienten de grote man bij Doe Maar. Met deze band scoorde hij hit na hit. De meest bekende waren wel 32 Jaar, Smoorverliefd en De Bom. Bekend album was Skunk, met de bekende hoesalbum. In 2000 vond er een reünie plaats van Doe Maar hetgeen opnieuw uitverkochte zalen opleverde. Ook dit jaar zou Doe Maar weer gaan optreden. Zover os het echter niet gekomen.

Trio met George Kooijmans en Boudewijn de Groot

Behalve als zanger van Doe Maar maakte hij samen met George Kooijmans en Boudewijn de Groot uit van het trio Vreemde Kostgangers, Verder produceerde hij veel muziek voor films en televisieseries en tekende hij voor de muziek van de musical Ciske de Rat. Henny Vrienten laat een vrouw, Gala Veldhoen, achter. Met haar kreeg hij twee zoons. In een eerder huwelijk kreeg Vrienten al twee zoons en een dochter.

Lees hier meer over de uitvaartverzekering

Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid? Ken jij de voordelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering? Op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering en kun je alleen de beste verzekeraars goed met elkaar vergelijken. Heb jij speciale herinneringen aan Henny Vrienten? Deel die dan met ons, helemaal onderaan deze pagina. Daar is ook ruimte om de condoleances over te brengen aan de nabestaanden.

5/5 - (2 stemmen)
Redactie

2 gedachten over “Uitvaart Henny Vrienten, zanger Doe Maar is overleden”

Plaats een reactie