Uitvaart Radu Lupu, pianist is overleden

In Lausanne in Zwitserland is de top pianist Radu Lupu op 76-jarige leeftijd overleden. De pianist was al enige tijd ernstig ziek. Lupu geldt als één van de grootste pianisten van zijn generatie. Over de uitvaart van Lupu is nu nog niets bekend gemaakt.

Niets bekend over de uitvaart van de getalenteerde pianist

Radu Lupu’s overlijden werd niet door de familie bekend gemaakt, maar wel door de organisatie van het George Enescu Festival in Boekarest. In het jaar 1967 won hij dat hoog aangeschreven muziekconcours. Volgens kenners was Lupu een uitzonderlijk talent. Hij wist muziek om te zetten in magie, zo is het oordeel van mensen die het ook echt kunnen weten. Radu Lupu werd in 1945 in Galati in Roemenië geboren. Al op 6-jarige leeftijd begin hij met piano spelen en al snel werd hij toegelaten tot het conservatorium van Boekarest. Later krijg hij een beurs voor het Tsjaikovski conservatorium in Moskou, Rusland.

Lupu stond bekend als een muzikale kluizenaar

In het jaar 1966 won de getalenteerde Lupu voor het eerst een concours en in 1970 debuteerde bij in het Cleveland Orchestra. Hij was eveneens lid van de symfonieorkesten van Chicago en San Francisco. Lupu geldt als de ultieme verteller van werken van Schumann, Brahms, Mozart en ook Beethoven. Lupu was een bijzonder pianist en een bijzonder mens. Hij werd ook wel een muzikaal kluizenaar genoemd. Hij was wars van publiciteit. In 2019 beëindigde hij zijn loopbaan en trok zich terig in het Zwitserse Lausanne.

Vergelijk op deze website de verzekeringen en maak de beste keuze

Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid en ken jij de voordelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering? Op deze website kun je alles lezen over deze verzekering en kun je de verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Onderaan de pagina op deze website kun je overigens herinneringen aan Radu Lupu met ons delen. Ook is er ruimte om condoleances over te brengen aan de nabestaanden.

5/5 - (3 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie