Uitvaart David Luteijn, oud Eerste kamer lid is overleden

David Luteijn is op 78-jarige leeftijd overleden. Over de doodsoorzaak van de politicus is net als over de uitvaart niets bekend gemaakt. Luteijn laat twee kinderen en vier kleinkinderen achter.

Uitvaart David Luteijn, Zeeuw is 78 jaar geworden

David Luteijn was twaalf jaar land lid van de Eerste Kamer voor de VVD. Dit was in de periode van 1983 tot 1995. Hij was eveneens fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer in de periode van 1987 tot 1995. Luteijn had een voorliefde voor de onderwerpen visserij, landbouw en ontwikkelingssamenwerking. Luteijn stamt uit een familie van Zeeuwse herenboeren. Hij was naast zijn drukke werkzaamheden ook een liefhebber van de wielersport. Hij stond in dat kader aan de wieg van de Rabo wielerploeg, niet in de laatste plaats vanwege zijn goede contacten met Herman Wijffels.

Talloze keren onderscheiden

Tijdens zijn leven werd Luteijn verschillende keren onderscheiden. Zo werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ook werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Leopold II. Heb jij wel eens stil gestaan bij jouw afscheid en nagedacht over de voordelen voor de nabestaanden van een uitvaartverzekering? Op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl kun je kennismaken met de beste verzekeringen en kun je die goed met elkaar vergelijken. Doe je dat, dan weet je dat je altijd de voor jou beste verzekering afsluit.

Deel hier jouw herinneringen aan David Luteijn

Heb jij speciale herinneringen aan David Luteijn? Deel die dan op deze website, helemaal onderaan de pagina. Je kunt daar ook de condoleances overbrengen aan de nabestaanden van David Luteijn.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie