Uitvaart Pieter van den Berg, operazanger is overleden

In Kamperveen is operazanger Pieter van den Berg overleden. Hij is 96 jaar oud geworden. Waaraan de bas is overleden, is niet bekend gemaakt, ook over de uitvaart zijn nog geen mededelingen gedaan.

Uitvaart Pieter van den Berg, operazanger is 96 jaar oud geworden

Pieter van den Berg zong onder meer bij De Nederlandse Opera en sloot zich later aan bij buitenlandse zalen en gezelschappen. Van den Berg was eveneens actief in het wat lichtere genre. Dat deed hij onder de naam Pat Berry. In 1962 nam hij onder die naam deel aan het Nationaal Songfestival met het lied ‘Wees zuinig op de wereld’. Uiteindelijk werden de Spelbrekers met Katinka uitgezonden naar het Eurovisie Songfestival. Een succes werd dat niet, want ze behaalden geen punten. Van den Berg debuteerde in 1954 in de opera Verdi’s La Forza bij de opera van Koblenz. Twee jaar later ging hij naar de Staatsopera Berlin. Voor zijn verdiensten werd Van den Berg Ridder in de Orde van Oranje Nasau.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Pieter van den Berg? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie