Uitvaart Piet van Heusden, baanwielrenner is overleden

Piet van Heusden, voormalig wereldkampioen baanwielrennen, is op 93-jarige leeftijd overleden. Over de doodoorzaak zijn geen mededelingen. Bovendien is nog niet bekend wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden.

Uitvaart Piet van Heusden, baanwielrenner is 93 jaar oud geworden

Piet van Heusden, een Amsterdammer, was in de vijftiger jaren van de vorige eeuw een bekende baanwielrenner. In 1952 werd hij in het Olympisch Stadion in Amsterdam voor de eerste keer Nederlands kampioen achtervolging. Hij evenaarde dit in 1953 en in 1954. In 1952 werd hij in het Parc des Princes in Parijs wereldkampioen individuele achtervolging, meteen ook het hoogtepunt uit zijn loopbaan. Ook na zijn actieve loopbaan bleef Van Heusden actief in de wielersport. Hij was ploegleider en organiseerde wielerwedstrijden. Zo was hij 36 jaar organisator van Olympia’s Tour.

Wil jij de nabestaanden van Piet van Heusden condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Piet van Heusden, baanwielrenner is overleden”

  1. Ik wil de familie van Piet van Heusden, condoleren met het heen gaan van een markant en voor altijd wielrenner in hart en nieren. Piet is voor mij altijd iemand geweest waar ik veel bewondering voor had!
    Johan Lentz, oud lid van A.C. Olympia

    Beantwoorden

Plaats een reactie