Uitvaart Menno Boelsma, shorttracker is overleden

Shorttracker Menno Boelsma is overleden. De sporter is 61 jaar geworden. Boelsma overleed aan de gevolgen van kanker. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden, is nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Menno Boelsma, shorttracker is slechts 61 jaar oud geworden

Boelsma wordt gezien als een pionier op het gebied van shorttrack. In de tachtiger jaren werd hij drie keer Nederlands kampioen en werd hij vier keer tweede. In 1981 was hij zelfs de eerste officiële Nederlands kampioen in het shorttrack. Boelsma was op diverse WK’s actief en wist daar een keer de bronzen medaille te winnen. Daarmee was hij de eerste individuele Nederlandse deelnemer die tijdens een wereldkampioenschap een medaille pakte. Boelsma, woonachtig in Monster, was zoals gezegd een pionier. Zo fabriceerde hij zelf schaatsen, waarmee gemakkelijker door de bochten geschaatst kon worden. Met de nieuwe schaatsen kreeg Nederland aansluiting bij de wereldtop. Ook op de langebaan was Boelsma actief. Hij was specialist op de 500 meter en win een keer zilver tijdens het NK. Hij bleef toen bijvoorbeeld Jan Ykema voor.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Menno Boelsma? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

5/5 - (1 stemmen)
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Menno Boelsma, shorttracker is overleden”

  1. Heb Menno, samen met mijn man Bert Hertog, chef sport GC en AD Wegener, heel veel ontmoet op de ijsbanen samen met zijn ouders en broer en zus.

    Ik ben heel erg geschrokken van dit bericht en wens alle nabestaanden HEEL VEEL STERKTE

    Jeanne Hertog-Bron

    Beantwoorden

Plaats een reactie