Uitvaart Pierre Kartner, Vader Abraham is overleden

Naar nu bekend is geworden is deze week Pierre Kartner overleden. Kartner, beter bekend als Vader Abraham, werd vrijdag al begraven in het bijzijn van de familie. Karner is 87 jaar oud geworden, over de doodsoorzaak heeft de familie geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Pierre Kartner, Vader Abraham is 87 jaar oud geworden

Kartner genoot grote bekendheid als zanger, producent, muzikant en schrijver, De laatste jaren trok hij zich al terug uit de publiciteit, terwijl hij daarvoor nog zeer regelmatig op de televisie te zien was. In 2019 schreef hij voor het laatst muziek in de vorm van ‘Zonder boeren geen eten’. Vader Abraham brak door in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Dit vooral met bekende hits als ‘Het Kleine Café aan de Haven’ en ‘Het Smurfenlied’. Beide nummers werden bekend over heel de wereld. Ook bekend was de carnavalskraker ‘Vader Abraham had zeven Zonen’. Kartner schreef ook talloze hits voor andere zangers Zo schreef hij ‘De Clown’ voor Ben Cramer en ‘Manuela’ voor Jacques Herb. In 2010 schreef Kartner het lied ‘Ik ben Verliefd’ voor zangeres Sieneke die met dit nummer deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Voor zijn werk won Kartner verschillende prijzen waaronder een Gouden Harp. Ook werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Pierre Kartner, dan kan dat hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

5/5 - (10 stemmen)
Redactie

16 gedachten over “Uitvaart Pierre Kartner, Vader Abraham is overleden”

 1. mijn oprechte deelneming bij het overlijden van uw dierbare
  wat heb ik hem dikwijls bewondert.
  zowel als zanger als als liedjesschrijver

  heel veel sterkte

  Frank j .
  Belgié

  graag een gedenkprentje dank u

  Beantwoorden
 2. Heel veel sterkte aan de familie een zeer grote schlager artiest is niet meer zijn liedjes waren direkt een schot in de roos laat je liedjes ook boven klinken van den bosch marc graag prentje aub mail 1899@telenet.be gsm 0032 0478.35.29.45 België

  Beantwoorden
 3. Werd verguisd door de omroep zuilen en media.
  Was vaak als artiest te gast tijdens Nijmeegse vierdaagse op plein 1944 waar ik hem elk jaar interviewde en waarin hij iedere keer z’n ongenoegen uitsprak over de aandacht van het NL talige lied op de omroep zuilen.

  Het stilzwijgen van zijn overlijden tot na de begrafenis, was een goed idee. Nooit geen aandacht in de media gehad, dan ook niet tijdens mijn begrafenis, zal hij gedacht hebben.

  Een icoon is heen gegaan. Ik ben blij z’n glorietijd in de 70, 80er jaren met volle teugen mee gemaakt te hebben. Vele artiesten in binnen en buitenland zijn door hem op de kaart gezet.

  Wens de familie en al zijn naasten veel sterkte in de komende periode.

  H. Alards
  Tolkamer

  Beantwoorden
 4. Aan gans de familie
  Onze oprechte deelneming
  Veel sterkte in deze moeilijke
  Cocquyt Hallaert
  Wierookstraat 9
  9800 deinze zeveren
  Zou jullie kunnen een gedenkprentje
  Op sturen aub
  Ik hoorde hem.graag zingen

  Beantwoorden
 5. Vader abraham hield van vlaanderen…en vlaanderen hield van hem.
  Ik dus ook,en het was dan ook een schok om te horen dat hij is heen gegaan.
  Veel sterkte aan zijn vrouw en zoon.en eigenlijk verliezen wij ook onze tweede papa,,want veel mensen ,die ik ken mochten zijn 7 zonen op het podium spelen tijdens zijn optredens,en dan kregen we een potje mosterd.
  Ik ben er nu 55 ,maar vader abraham speelde mijn hele leven een leuke rol in mijn leven en die mooie herinneringen zal ik koesteren
  Bedankt voor al die mooie momenten

  Beantwoorden
 6. Rust zacht Beste vriend,

  Velen van ons hebben onze kinderjaren met jou muziek doorgebracht, en nu nog.
  Hartelijke dank. Voor de familie en vrienden Innige deelname en heel veel sterkte met dit droevige verlies.
  Wij bidden voor jullie

  Beantwoorden
 7. Één groot verlies van een Topzanger met klasse hoorde hem heel graag heb nog een foto bij hem van in bobejaanland
  Veel sterkte aan de familie

  Graag een gedenkkaartje als het kan danku

  Beantwoorden
 8. Rest in Peace Pierre, jij was groots, als mens en als artiest. Veel mensen uit ’t Hilversumse hebben ’t jou moeilijk gemaakt tijdens je carrière maar van die mensen horen we gelukkig niets meer terwijl jouw muziek in menig café gedraaid zal blijven worden. Jij was te groot voor Nederland…. Mijn innige deelneming aan de familie en naaste vrienden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie