Uitvaart Klaas Samplonius, presentator is overleden

Klaas Samplonius is overleden. Samplonius was omroepbaas, journalist en radiopresentator en hij is 75 jaar oud geworden. Waaraan Samplonius is overleden, is niet bekend gemaakt. Ook over de uitvaart zijn geen mededelingen gedaan.

Uitvaart Klaas Samplonius, presnetator is 75 jaar oud geworden

Samplonius was eind jaren zeventig een van de vaste presentatoren van ‘Met Het Oog Op Morgen’. Samplonius was daarvoor actief als journalist bij de Zwolse Courant, dagblad Trouw en het Algemeen Dagblad. In de zeventiger aren ging hij naar de radio. Hij begin als presentator bij Radio Noordzee en werkte later voor de AVRO, NOS en de TROS. Samplonius was ook lange tijd de vertrouwde stem van Langs de Lijn en Radio Tour de France. Ook werd hij gezien als een van de eerste royalty watchers van ons land. Verder stond hij aan de wieg van het bekende tv-programma TweeVandaag. Later werd hij onder meer zendercoördinator bij Radio 1 en werd hij directeur van RTV Drenthe.. Tijdens zijn leven werd Samplonius, die in 2010 met pensioen ging, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Klaas Samplonius? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie