Uitvaart Will Ferdy, zanger is overleden

De Belgische zanger/cabaretier Will Ferdy is overleden. Het was bekend dat hij al langer te maken had met hartproblemen. Ferdy is 76 jaar oud geworden, wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Will Ferdy, Vlaamse chansonnier is 76 jaar oud geworden

Ferdy werd geboren in Gent en overleed in Antwerpen en gaandeweg zijn leven groeide hij uit tot boegbeeld van de lhbti gemeenschap. Zijn officiële naam was overigens Werner Ferdinande. Toen hij twintig jaar oud was, startte hij aan een professionele muziek carrière. De Vlaamse chansonnier werd bekend met liedjes als ‘Ziede gij mij gere’ en ‘Belijdenis’. Zijn grootste hit was echter ‘Christine’, een nummer dat hij in 1965 uitbracht. Will Ferdy was de eerste bekende Vlaming die open sprak over zijn homoseksualiteit. Hij sprak er al over op de televisie in 1970 en was daarmee zijn tijd ver vooruit.

Wil jij de nabestaanden van Ferdy condoleren? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

5/5 - (8 stemmen)
Redactie

2 gedachten over “Uitvaart Will Ferdy, zanger is overleden”

  1. Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Icoon-Will Ferdy,graag een nagedachtenis. Met veel respect en oprechte dank. De familie wens ik veel moed en sterkte in deze voor hen moeilijke periode. Afscheid van een monument uit de homo gemeenschap,rust zacht.Binnenhof 4 8560 Gullegem.

    Beantwoorden

Plaats een reactie