Uitvaart Andy Goram, doelman is overleden

De legendarische Schotse doelman Andy Goram is op 58-jarige leeftijd overleden. Goram overleed aan de gevolgen van kanker. Over de uitvaart van Goram zijn geen mededelingen gedaan.

Uitvaart Andy Goram, keeper is 58 jaar oud geworden

Goram was een van de beste Schotse keepers ooit, In de periode van 1985 tot 1998 speelde hij 43 interlands. Hij zat in de Schotse selectie voor de WK’s van 1986 en 1990 en speelde de EK’s van 1992 en 1996. Tijdens die EK’s speelde hij met Schotland twee keer tegen Nederland. Het werd een keer 0-0 en een keer 1-0 voor Nederland. Goram werd destijds verslagen door een doelpunt van Dennis Bergkamp. Goram had in een andere legendarische keeper Jim Leighton ene grote concurrent. Leighton speelde van 1982 tot 1998 liefst 91 interlands. Opvallend is dat Goram ook nog eens vier keer cricket international was.

Van Rangers naar Manchester United

Goram speelde jarenlang voor Glasgow Rangers, dat hem destijds van Hibernian haalde. In totaal speelde hij 260 duels voor de Rangers. Hij werd vijf keer kampioen en won drie keer de Schotse FA Cup. In 1999 werd Goram uitgeroepen tot de beste keeper in de geschiedenis van Glasgow Rangers. Na zijn loopbaan bij de Rangers was hij nog enkele jaren reservedoelman bij Manchester United. In 2004 stopte hij met keepen. Hij werd daarna keeperstrainer bij verschillende clubs. Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Andy Goram? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie