Waarom helpt de juiste uitvaartmuziek bij de rouwverwerking?

Een uitvaart zonder muziek? Niemand die zich dat nog voor kan stellen. Muziek roept vaak emoties op, maar kan tegelijk ook helpen bij het verwerken van een groot verlies. Van alle verzekeraars onderkent ook DELA de belangrijke rol van muziek bij een uitvaart. Je krijgt van deze verzekeraar zelfs hulp bij het vinden van de muziek die jouw levensverhaal vertelt. Op deze plaats lees je meer over uitvaartmuziek en hoe je hier bij leven al stil bij kan staan.

Daarom is uitvaartmuziek zo belangrijk

Bij een waardig afscheid hoort muziek. Stond een afscheid in vroegere jaren vooral in het teken van tekst en het geloof, tegenwoordig hoor je toch vooral veel muziek bij een uitvaart. Muziek maakt herinneringen levendig. Kies je voor de juiste muziek, dan wordt met die muziek als het ware jouw levensverhaal verteld. Om dat juiste levensverhaal tijdens jouw afscheid te kunnen vertellen, zou je nu al muzieknummers die je mooi vindt kunnen verzamelen.

DELA helpt je via dezevenvanjeleven.nl

Wanneer je een uitvaartverzekering via DELA afsluit, dan krijg je hulp bij het uitzoeken van de muziek die jouw levensverhaal kan vertellen. Zo kun je bij deze verzekeraar zeven liedjes op een lijst zetten, liedjes die het verhaal over jouw leven vertellen. Je kunt dit al tijdens jouw leven doen via de website die DELA gemaakt heeft: dezevenvanjeleven.nl. Muziek zorgt altijd voor een bepaald gevoel. Bepaalde mooie herinneringen worden herbeleefd, iets dat tijdens de uitvaart erg belangrijk is. Behalve dat muziek emoties kan losmaken, kan goede muziek ook de nodige troost bieden.

Uitvaartmuziek wordt verbonden aan bijzondere levenservaringen

Het is onderzocht dat maar liefst 77 procent van de mensen muziek verbindt aan bijzondere ervaringen. Op de website van DELA lees je meer over de rol die muziek kan spelen tijdens een uitvaart. Je leest er feiten en cijfers over muziek, op welke manier muziek voor troost kan zorgen en bovendien kun je zeven liedjes op een lijst zetten die tijdens jouw afscheid gedraaid kunnen worden. 

Uitvaartverzekering vergelijken? Wel zo slim!

Voordat je kiest voor een bepaalde uitvaartverzekering, is het altijd erg verstandig om je goed in te lezen over de verzekeringen en om kennis te maken met de beste verzekeraars. Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl. Je krijgt op deze plaats ook de kans om de beste verzekeraars goed met elkaar te vergelijken, om zo een verzekering af te sluiten die helemaal voldoet aan jouw specifieke wensen en eisen. Heel verstandig dus om altijd eerst AllesOverUitvaartverzekeringen.nl te bezoeken. Dan vergroot je namelijk de kans dat je een goede keuze maakt.

5/5 - (8 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie