Uitvaart Nick Bollettieri, tenniscoach is overleden

In Amerika is de bekende tenniscoach Nick Bollettieri overleden. Hij is 91 jaar oud geworden. Waaraan hij is overleden, is niet bekend gemaakt. Ook over de uitvaart zijn nog geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Nick Bollettieri, tenniscoach is 91 jaar oud geworden

Tijdens zijn loopbaan als coach werkte Bollettieri samen met wereldtoppers als bijvoorbeeld Venus en Serena Williams, Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier en Maria Sjarapova. Bollettieri stond bekend als een zeer harde coach, die talenten al op jonge leeftijd naar zijn academie in Florida haalde. Bollettieri kwam in New York ter wereld en werd bekend als een nietsontziende coach die confrontaties bepaald niet uit de weg ging. Hij gold bovendien als een ultieme motivator. Alles moest bij hem wijken voor het leveren van prestaties. Over zijn leven als tenniscoach werd een documentaire gemaakt met als titel Love Means Zero, waarin zijn werkrelatie met Andre Agassi beschreven werd. ‘Ik wil een winnaar zijn en wil alleen met winnaars werken’, was een bekende uitspraak van de Amerikaanse coach. Bollettieri was niet iemand die alles van de techniek wist. Hij boekte vooral successen door discipline en hard werken.

Wil jij condolances overbrengen aan de nabestaanden van Nick Bollettieri? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie