Uitvaart Floris Maljers, topman Unilever is overleden

Floris Maljers, voormalig topman van Unilever, is op 89-jarige leeftijd overleden. Dit maakte zijn familie aan de Volkskrant bekend. Waaraan de zakenman is overleden, is niet bekend gemaakt. Ook over de uitvaart is geen mededeling gedaan.

Uitvaart Floris Maljers, zakenman is 89-jaar oud geworden

Floris Maljers was van 1984 tot 1994 topman van Unilever. Vervolgens bekleedde hij verschillende commissariaten bij onder meer KLM, Philips en Vendex, het moederbedrijf van V&D. Verder werd Maljers na zijn periode bij Unilever ingeschakeld door verschillende ministeries als troubleshooter van netelige economische kwesties zoals bijvoorbeeld bij Fokker. Ook begeleidde hij Koning Willem Alexander bij diens introductie in het bedrijfsleven. Maljers werd in 1933 geboren in Middelburg. Hij kwam uit een kruideniersfamilie en belandde na een stage bij Unilever waar hij dus in 1984 topman werd. Maljers was niet iemand van de spotlights. Insiders omschrijven hem als koel, zakelijk en mild cynisch. Bij Unilever verrichtte hij prima werk en zette bijvoorbeeld de eerste stappen naar de Aziatische markt.

Wil jij de nabestaanden van Floris Maljers condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie