Uitvaart Milan Milutinovic, Servische president is overleden

De voormalige Servische president Milan Milutinovic is overleden. Hij is 81 jaar oud geworden. Over de doodsoorzaak zijn gene nadere mededelingen gedaan. Ook is niet bekend wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden.

Uitvaart Milan Milutinovic, oud leider van Servië is 81 jaar oud geworden

Milutinovic was van 1997 tot 2002 president van Servië. Daarvoor was hij minister van Buitenlandse Zaken en ambassadeur van Joegoslavië in Griekenland. Toen hij president van Servië was, maakte Servië overigens nog deel uit van het destijds uiteenvallende Joegoslavië. Leider van dat land was toen Slobodan Milosevic. In 1999 werd Milutinovic aangeklaagd bij het Joegoslavië tribunaal in Den Haag wegens oorlogsmisdaden tegen de menselijkheid in de oorlog die gevoerd werd tegen Kosovo. In 2009 werd hij echter vrijgesproken. Milosevic werd wel aangeklaagd Tot een veroordeling kwam het echter niet. Milosevic stief namelijk in 2006 in zijn cel in Scheveningen.

Wil jij de nabestaanden van Milan Milutinovic condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

5/5 - (9 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie