Uitvaart Mient Jan Faber, vredesactivist is overleden

Mient Jan Faber, de bekende vredesactivist, is op 81-jarige leeftijd overleden. Over zowel de doodsoorzaak als over de uitvaart zijn geen mededelingen gedaan. Het overlijden van Faber werd door vredesorganisatie PAX wereldkundig gemaakt. Faber genoot in de tachtiger jaren grote bekendheid en organiseerde talloze demonstraties tegen met name de komst van kernwapens.

Uitvaart Mient Jan Faber; vredesactivist is 81 jaar geworden

Faber werd in 1974 lid van het IKV, een organisatie die later samenging met Pax Christi en PAX genoemd werd. Faber werd bekend van de leus ‘Help kernwapens de wereld uit, om te beginnen in Nederland’. Hij organiseerde twee grote demonstraties. De eerste was in 1981 in Amsterdam, de tweede twee jaar later in Den Haag. Beide demonstraties werden door honderdduizenden mensen bezocht. Faber werd in 19340 geboren in Coevorden. Hij kwam uit een gereformeerd gezin met zes kinderen. Tijdens zijn loopbaan botste Faber overigens regelmatig met kerken.

Faber schreef vijf boeken, onder meer over Srebrenica

In 2003 legde hij zijn werk als secretaris bij het IKV neer. Hij werd vervolgens hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Verder was hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit in Houston. Faber schreef vijf boeken, onder meer over Srebrenica. Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid en over het afsluiten van een uitvaartverzekering? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering. Je wordt voorgesteld aan de beste verzekeraars die je hier vervolgens met elkaar kunt vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Deel hier jouw herinneringen aan Mient Jan Faber

Heb jij speciale herinneringen aan Mient Jan Faber? Deel die dan hier op de website met ons. Er is ook gelegenheid om condoleances over te brengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Mient Jan Faber, vredesactivist is overleden”

  1. plaatsgenoot, schoolgenoot, kerkgenoot……uit een opvallend gezin, vooral vader was prominent en had een heel bijzondere stem, waar je wel naar moest luisteren. Vooraanstaand op maatschappelijk zowel als kerkelijk gebied. Mient Jan was een aantal jaren ouder dan ik, maar op een gegeven moment valt dat weg, en toen ook ik in Amstelveen woonde kwam ik hem geregeld tegen en mocht ook bij zijn promotie aanwezig zijn. Dan word je wel trots, op een plaatsgenoot, in wiens nabijheid je opgroeide. Broer Menno was 1 jaar ouder dan ik en op school had ik daar meer kontakt mee, alleen al door het reizen per trein naar Emmen naar het Christelijk Lyceum waar we in kolonne naar toe liepen vanaf het station, iedere ochtend. Fijne herinneringen aan een intelligente man uit een bijzonder gezin…je blijft in herinnering, dank voor wie je was Mient Jan!

    Beantwoorden

Plaats een reactie