Uitvaart Marga Minco, schrijfster is overleden

Naar nu pas bekend is geworden is schrijfster Marga Minco overleden. Dat bleek uit een overlijdensadvertentie in de NRC. Minco is 103 jaar oud geworden. Waaraan ze precies is overleden is niet bekend gemaakt. Er is ondertussen in besloten kring afscheid van haar genomen.

Uitvaart Marga Minco, schrijfster is 103 jaar oud geworden

Marga Minco brak door met haar debuutboek ‘Het Bittere Kruid’ in 1957. Marga Minco was overigens een pseudoniem. Haar echte naam was Sara Menco. Minco was heel lang getrouwd met dichter Bert Voeten die in 1992 overleed. Minco kreeg op 98-jarige leeftijd nog de PC Hooftprijs, dé oeuvreprijs voor schrijvers. In haar romans en verhalen deelde Minco niet zelden existentiële ervaringen als angst, schuldgevoel, eenzaamheid en geborgenheid. Voor haar werk kreeg ze behalve de PC Hooftprijs ook de Constantijn Huygensprijs, de Anne Romeinprijs en de Multatuliprijs. Overigens werd ‘Het Bittere Kruid’ ook verfilmd. Minco wilde echter niets met deze verfilming te maken hebben en distantieerde zich er nadrukkelijk van.

Wil jij de nabestaanden van Marga Minco condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie