Uitvaart Leonie Sazias, presentatrice is overleden

Leonie Sazias is overleden. De presentatrice en voormalig kamerlid van 50Plus is 65 jaar oud geworden. Sazias kreeg enkele jaren geleden darmkanker. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden, is nog niet bekend. Het overlijden van Sazias werd door Jan Nagels van 50Plus bekend gemaakt.

Uitvaart Leonie Sazias; presentatrice en Kamerlid is 65 jaar oud geworden

Sazias werd in 1980 omroepster bij Veronica. Vervolgens maakte ze programma’s voor de Avro, Tros, RTL4 en Fox. Bekende programma’s die ze maakte waren onder meer de talkshow Ruud en Leonie en ook de Ojevaarsjow. Ook bekend was Dierenmanieren, een programma dat ze samen maakte met Martin Gaus. Later was ze nog te horen bij NPO Radio5, waar ze het programma ‘Wekker Wakker’ namens Omroep Max presenteerde. In 2006 stapte ze de gemeentepolitiek binnen. Later werd ze lijsttrekker namens Hart voor Hilversum. In 2017 kwam ze op de kieslijst van 50Plus, op de tweede plaats achter boegbeeld Henk Krol. Met 51.000 voorkeursstemmen kreeg ze een plek in de Tweede Kamer. Tijdens haar periode in de Tweede Kamer liet ze zien met name hart voor de zorg te hebben.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Leonie Sazias? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina,

Rate this post
Redactie

2 gedachten over “Uitvaart Leonie Sazias, presentatrice is overleden”

 1. Wat een schok voor iedereen dat Leonie zo plotseling is overleden.
  Ik heb haar altijd bewondert en ken haar uit mijn jeugd toe ze presentatrice was bij Veronica en ook van de latere televisie series.
  Dat ze ziek was wist ik wel (had dat al gelezen) maar dat het zo zou aflopen had niet mogen gebeuren.
  Een knappe en veelzijdige vrouw die ook bij mij altijd een speciaal plaatsje in mijn hart zal blijven houden.
  Sterkte voor iedereen om dit plotselinge verlies te verwerken.

  Beantwoorden
 2. Overleven en overleden… ik wil graag aan haar familie laten weten dat ik jarenlang mijn zoons met het grootste gemak in slaap kreeg (inclusief mijzelf) met haar lied ‘Treintje naar Dromenland… onvergetelijke gevoelens en herinneringen. Dank je wel Leonie Sazias!
  Treurig maar nooit teleurgesteld wens ik haar en haar familie grote positiviteit in ‘Dromenland’… ondanks alle realisme in het ‘voortdurende leven’…

  Enjoy ‘lifetime’

  Beantwoorden

Plaats een reactie