Uitvaart Klaus Schulze, muzikant is overleden

In Duitsland is Klaus Schulze overleden. Het boegbeeld van de elektronische Duitse muziek is 74 jaar oud geworden. Hoewel Schulze al enige tijd ziek was, kwam zijn dood toch nog plotseling. Zijn overlijden werd overigens via Facebook bekend gemaakt door zijn familie. Over de uitvaart van Klaus Schulze zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Schulze maakte meer dan veertig albums

Klaus Schulze laat niet alleen prachtige muziek achter, hij laat eveneens een vrouw, twee kinderen en vier kleinkinderen achter. Schulze stond bekend als een zogenaamde multi instrumentalist. Hij was virtuoos op de synthesizer en was één van de oprichters van de elektronische rockband Ash Ra Tempel. Later maakte hij onderdeel uit van de band Tangerine Dream om vervolgens een solo carrière op te bouwen. Klaus Schulze maakte in totaal meer dan veertig albums. Bekendste werken van de overleden muzikant waren wel Irrlicht, Moondawn, Dune en Blue.

Deel jouw herinneringen aan Klaus Schulze op deze website

Heb jij wel eens serieus nagedacht over jouw afscheid en over de voordelen die een uitvaartverzekering te bieden heeft, zeker ook voor jouw nabestaanden? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl kun je alles over deze verzekering lezen. Je kunt bovendien de beste verzekeraars met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken. Heb jij overigens speciale herinneringen aan Klaus Schulze? Deel die dan met ons op deze website, onderaan de pagina. Je hebt er ook ruimte om condoleances over te brengen aan de nabestaanden van de overleden muzikant.

5/5 - (1 stemmen)
Redactie

3 gedachten over “Uitvaart Klaus Schulze, muzikant is overleden”

  1. Klaus
    Een deel van mij leven , heb je gevolgd vanaf de seventies met alles wat je hebt uitgebracht diep respect voor de man die mij en vele andere tot in het diepste van mijn ziel met zijn sound als persoon wist te berijken .
    Gerard

    Beantwoorden
  2. Diep ontroerd. Nog steeds, een jaar na zijn overlijden. In 1976 een spreekbeurt over hem en zijn muziek gegeven op mijn middelbare school. Niemand begreep het toen, nu iconisch. Ik blijf wekelijks naar je prachtige nalatenschap luisteren Klaus!

    Beantwoorden

Plaats een reactie