Uitvaart Gerrit Filart, wegracemonteur is overleden

In Manderveen is Gerrit Filart overleden. Filart is 84 jaar oud geworden en genoot grote bekendheid als wegracemonteur en als ambassadeur van de motorsport. Behalve wegracemonteur was hij tuner, inspirator en teamleider. Voor al zijn verdiensten voor de sport werd hij onderscheiden. Er is op 2 mei gelegenheid om afscheid te nemen van Filart, de uitvaart zal een dag later plaatsvonden. Filart had al enige tijd te maken met een afnemende gezondheid.

Uitvaart Gerrit Filart, wegracemonteur is 84 jaar oud geworden

Filart begon in 1960 in de racesport als monteur aan de 125cc Ducati van Henk Viscaal. In 1966 haalde hij samen met Hennie Janssen de eerste Nederlandse titel in de 350cc klasse. Het was bepaald niet het laatste succes van Filart die bekend stond als een zeer kundig monteur. Gerrit Filart was eveneens oprichter van MRTT, Motor Racing Team Twente als we spreken van het jaar 1973. Verder werkte Filart samen met bekende racers als Eddy Kuipers, de Fin Pekka Nurmi, Gerard van der Wal en Jos Stopel.

Debuut en titel van zoon Rob

Het jaar 1987 werd toch wel zijn hoogtepunt toen hij gehuldigd werd vanwege het feit dat hij toen 25 jaar actief was als monteur. Ander hoogtepunt was wel dat zoon Rob in 1992 debuteerde in de motorsport tijdens het NK 125cc op het TT circuit in Assen. Rob veroverde in 1996 voor het eerst de Nederlandse titel in de 125cc klasse. Vanwege al zijn verdiensten werd hij beloond met de Gouden Motorster en dat kwam hem zeker toe.

Deel jouw herinneringen aan Gerrit Filart

Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid en over het afsluiten van een uitvaartverzekering? Op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl kun je alles over deze verzekering lezen. Ook kun je de beste verzekeringen goed met elkaar vergelijken om zo altijd de voor jou beste keuze te maken. Heb jij dierbare herinneringen aan Gerrit Filart? Deel die dan met ons, onderaan deze pagina. Je kunt daar ook de condoleances overbrengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie